Butterfly Hotel

Görögország / Rodosz / Rodosz

Elhelyezkedés

Rodoszi fakultatív kirándulások 2023: letölthető innen

 

MARMARIS- A HÉT MINDEN NAPJÁN

Rodosz város kikötőjéből bő 1 órás hajózás után érkezünk meg Mugla tartományba, az Égei tenger partján fekvő csodálatosan szép Marmarisba. A városban megcsodálhatjuk Szulejmán Szultán várát, Törökország egyik legnagyobb yacht kikötőjét. A város fő látványossága a hangulatos szűk utcákkal teli kis óváros, ahonnan pár perc sétával igazi bazár hangulat vár bennünket, ahol ízelítőt kaphatunk a török vendégszeretetből.

Ára: Felnőtteknek 49 euró, gyerekeknek (2-12 éves korig) 24,5 euró; ebéd nélkül

 

SYMI – A HÉT MINDEN NAPJÁN

Az Égei-tenger ékszerdobozaként emlegetett sziget méltán érdemelte ki becenevét. Katamarán hajónkkal jutunk el a szivacshalászairól, hajóácsairól, valamint a hegyoldalban elhelyezkedő festői házikóiról híres szigetre. Áthajózunk a zarándokhelynek számító Panormitis kolostorhoz, mely híres a csodatévő, gyógyító erejű Szent Mihály ikonjáról; majd a fővárosban, Symiben töltjük a délutánt, ahol a szivacshalászat mesterségével ismerkedhetünk meg és megkóstolhatjuk a helyi specialitást, a symi rákocskát is.

Ára: Felnőtteknek 50 euró (Kolymbiából 57 euró), gyerekeknek (2-12 éves korig) 25 euró (Kolymbiából 27 euró); ebéd nélkül, egész napos program

 

LINDOS- HÉTFŐ, KEDD, CSÜTRÖRTÖK, VASÁRNAP

Felejthetetlen hajókirándulás Lindosra, ahol közel 3 órás szabadidő keretében bejárhatjuk a település hangulatos keskeny utcácskáit és felmehetünk a lindosi Acropolis-hoz. Elegendő idő jut arra is, hogy megebédelhessünk a számtalan étterem valamelyikében (nincs az árban). Visszafelé rövid megállókat tartunk a legszebb öblöknél (Tsambika, Stegna, Agathi), ahol lehetőségünk lesz egy-egy rövid fürdőzésre is.

Ára: Felnőtteknek 55/48/37 euró, gyerekeknek (2-12 éves korig) 27,5/24/19 euró; ebéd nélkül. Az ár az utasfelvétel helyéről függ.

 

RODOSZ- az ókortól napjainkig- CSÜTÖRTÖK

Félnapos városnézés busszal és gyalogosan.A Mandraki- kikötőnél városnézésünket, majd fellátogatunk a Monte hegyre. A világ legszebben megmaradt középkori városának lovagnegyedén keresztül török bazársorig sétálunk, megismerkedve a sziget fővárosának több, mint 2500 éves történelmével.

Ára: Felnőtteknek 36 euró, gyerekeknek (2-12 éves korig) 18 euró; ebéd nélkül.

 

RODOSZ SZIGETTÚRA- PÉNTEK

Egész napos kirándulásunk alatt bejárjuk a szigetet. A keleti partvidéken haladunk Faliraki, Afandou, Tsampika mellett, ismerkedve a sziget látnivalóival, szokásaival, történemével és legendáival. Helyi kerámiaműhelyben bemutatót tartanak, majd a sziget legelbűvölőbb városát, Lindost fedezzük fel. Felsétálunk az Akropoliszra (12 euró)- szamaragolva is fel lehet menni. Monolitosz mellett elhaladva érkezünk a Siana-i méz és Szuma (pálinka) kóstolóra. A kirándulás ízelítőt ad azokból a csodákból, melyek a Napisten „birodalmát” képzik. Megismerkedünk a sziget természeti szépségeivel is- a Pillangók Völgye (belépő 5 euró).

Ára: Felnőtteknek 55 euró, gyerekeknek (2-12 éves korig) 27,5 euró.

 

HALKI-VASÁRNAP

Csodálatos kirándulás egy bájos kis eldugott szigetre, a Dodekáneszodsz szigetek legkisebbére. Skala Kamirouból indul a hajónk 1 órás útjára Halki szigete felé. Egy elveszett Paradicsomban kötünk ki, a nyugalom szigetén. Közös sétával fedezzük fel a parányi települést, majd lehetőség lesz megkóstolni a tenger gyümölcseit, sétálgatni a zeg-zugos utcákon, vagy késő délutánig egy nagyot fürdeni a sziget homokos, lassan mélyülő, csodálatosan tiszta vizű strandján.

Ára: Felnőtteknek 48 euró, gyerekeknek (2-12 éves korig) 24 euró, ebéd nélkül.

 

 

A fent említett fakultatív programok ízelítőül szolgálnak Utasaink számára. A kirándulások magyar nyelvű idegenvezetéssel minimum létszámhoz kötöttek. A programokra gyermek kedvezmény vehető igénybe (0-2 évig ingyenes). További információkért kérjük, forduljanak telepített idegenvezetőnkhöz, aki bármely kérdésben szívesen áll rendelkezésre. Az árak tájékoztató jellegűek.
A programváltozás és az indulási nap változás jogát fenntartjuk.

Az utazás részletei

Gyerek(ek) életkora

Odaút: -
Indulás:
Érkezés:

Visszaút: -
Indulás:
Érkezés:

ÖSSZESEN:


Részletek

Foglalás