Hasznos Információk

 COVID-19 INFORMÁCIÓ ÚTI CÉLONKÉNT

 • Tunézia: információs flyer letöltése ITT
 • Görögország (Kréta, Rodosz, Zakynthos, Santorini): információs flyer letöltése ITT
 • Dél-Ciprus: információs flyer letöltése ITT

 

Figyelem, fontos információ ZAKYNTHOSI utazáshoz!

A Görög kormány az alábbi koronavírus elleni intézkedéseket vezette be 2020.08.29-től Zakynthos szigetén:

 • kötelező maszk viselés beltéren és kültéren egyaránt, kivéve étkezés, ivás alatt az étteremben és bárokban
 • rendezvények felfüggesztése, pl. esküvők, partik, koncertek, stb.
 • megtiltják az állampolgárok 9 fő feletti, bármilyen ok miatti gyülekezését nyilvánosan és magán jelleggel egyaránt
 • az étkezőkben maximum 4 fő ülhet egy asztalnál, kivéve a közvetlen rokonokat, ahol 6 fő a maximum
 • a klubok, szórakozóhelyek, bárok nyitva tartása továbbra is tiltott 24:00 – 07:00 óra között

A fenti szigorításokat minimum 14 napig alkalmazzák.

A fakultatív kirándulásokkal kapcsolatban ez idáig nem jelentettek be szigorításokat, így további értesítésig azokat az eredeti feltételek szerint elindítják.

 

Figyelem, fontos információ GÖRÖG utazáshoz!

Kötelezően kitöltendő regisztrációs adatlap GÖRÖG utazáshoz - Passenger Locator Form (PLF)

Tisztelt Utasaink!

A görög kormány határozata értelmében 2020.07.09-től minden Görögországba érkező utasnak az érkezést megelőző 24 óráig regisztrálnia kell a https://travel.gov.gr/#/ weboldalon (Passenger Locator Form – PLF).

2020.07.31-től elegendő családonként / háztartásonként egy PLF regisztrációt kitölteni.

 • Amennyiben nem családtagokról vagy azonos háztartásban élőkről van szó, akkor a regisztrációt minden utas részére külön-külön ki kell tölteni (abban az esetben is, ha az utastársa korábban együtt utazóként már bejelölte őt) - tehát minden utasnak saját, egyedi QR kóddal kell rendelkeznie (gyermekeknek és csecsemőknek is).
 • A kitöltési folyamat után egy QR kódot ad a rendszer, melynek segítségével tud becsekkolni az utas. Regisztráció után az utas egy visszaigazoló emailt kap és a QR kódot csak 1 nappal indulás előtt küldik meg.
 • Amennyiben az utas nem rendelkezik QR kóddal (telefonon felmutatva vagy papír alapon kinyomtatva), akkor a budapesti jegykezelés elutasítja a beszállást.
 • A megadott információk alapján a rendszer kockázatelemzést végez, amely alapján kiválasztják azokat az utasokat, akiket letesztelnek. A teszt csupán néhány percet vesz igénybe. A nyálminta levétele után azonnal csatlakozhatnak a többi utashoz, mehetnek a csomagfelvételre és a transzferbuszba. A teszt eredményéig (max. 24 óra) arra kérik a tesztelésre kiválasztott utasokat, hogy lehetőleg maradjanak a szálláshelyükön (ne kiránduljanak), azonban strandolni, vacsorázni, vásárolni stb. lehet.
 • Magyar nyelvű segédlet a görög regisztrációhoz: ITT. Az űrlapot ékezetek nélkül legyenek kedvesek kitölteni.

Figyelem, fontos információ TUNÉZIAI utazáshoz!

Minden Tunéziába utazó állampolgárnak ki kell töltenie két rövid kérdőívet a COVID-19-cel összefüggésben.

Ezek közül az egyiket a Nouvelair légitársaság kéri, ezt Budapesten, a becsekkolásnál kell felmutatni; a másik egészségügyi kérdőívet pedig érkezéskor, a monastiri repülőtéren át kell adni a tunéziai egészségügyi hatóságnak, akik a testhőmérséklet mérését is elvégzik. Ezen dokumentumok hiányában az Utasoktól megtagadhatják a beszállást/belépést!

 • Az EÜ kérdőív kitölthető online (kitöltést követően menteni és nyomtatni kell): elérhető ITT
 • Vagy letölthető és kitölthető papír alapon is: letölthető ITT
 • Az EÜ kérdőív kitöltéséhez készült magyar nyelvű segédlet: letölthető ITT
 • Nouvelair kérdőív: elérhető ITT
 • Segédlet a Nouvelair kérdőívhez: elérhető ITT

 

Bőröndkár bejelentése

TUNÉZIA / Tunisair légitársaság

 • Szükséges dokumentumok:
  • repülőtéren felvett jegyzőkönyv
  • beszállókártya / repülőjegy
  • bőröndcímke
  • fénykép a sérült bőröndről
  • bankszámla adatok

TÖRÖKORSZÁG 

Pegasus légitársaság: az utas a légitársaság weboldalán tudja leadni kártérítés kérelmét, az ott megjelölt dokumentumok csatolásával:

 

​Mini bár az El Mouradi szállodákban

Az El Mouradi szállodalánc 4*-os és 5*-os hoteleiben a szobában a mini bár üres, tehát mini hűtőként funkcionál.

 

Palackos víz az El Mouradi szállodákban

Az El Mouradi szállodalánc 3*-os és 4*-os hoteleiben a palackos víz FIZETŐS. Egy másfél literes palackos víz kb. 1 TND (tunéziai dínár). Az 5*-os AI ellátással rendelkező El Mouradi hotelekben ez ingyenes.

 

Lakosztály az El Mouradi szállodákban

Az El Mouradi szállodalánc 4*-os és 5*-os hoteleiben lekérésre, felár ellenében lakosztály foglalható, mely két légtérből áll: egy nappali részből, és egy hálórészből, melyek nincsenek ajtóval elválasztva egymástól.

 

Napernyő, napágy és matrac az El Mouradi szállodákban

A következő szállodákban ingyenes a napernyő, napágy és a matrac a medence mellett, valamint a tengerparton is:

 • El Mouradi Palace 4* AI
 • El Mouradi Palm Marina 5* AI
 • El Mouradi Hammamet 4* AI
 • El Mouradi El Menzah 4* AI
 • El Mouradi Mahdia 5* AI

A következő szállodákban ingyenes a napernyő, napágy, azonban a matracért fizetni kell (kb. 2 dínár/nap):

 • El Mouradi Club Selima 3* AI
 • El Mouradi Cap Mahdia 3* AI
 • El Mouradi Club Kantaoui 4* AI
 • El Mouradi Port El Kantaoui 4* AI
 • El Mouradi Beach 4* AI
 • El Mouradi Skanes Beach 4* AI

 

Túlsúly a Tunisair járatain

A poggyász súlyhatár a Tunisair járatain 23 kg, és a kézipoggyász max. 8 kg súlyú lehet/fő. A túlsúly felára kilogrammonként kb. 8-10 EUR. Személyenként csak egy bőrönd vihető, ami max 23 kg lehet, nincs lehetőség összevonásra. Ha egy utas két kisebb csomagot szeretne feladni, ami együtt nem éri el még a 20 kg-ot sem, akkor is fizetnie kell, mert két csomagot szeretne feladni.

 

Teniszpályák az El Mouradi szállodákban

El Mouradi Palm Marina 5*: A teniszpályák használata napközben ingyenes, a teniszütőket az animátoroktól kell kérni (15 TD letétbe helyezett összeg ellenében). Este a pálya világítása 10 TND/óra összegbe kerül.

El Mouradi Palace 4*: a pályák használata napközben ingyenes, a teniszütőket a recepciónál kell kérni,  letétet nem kell adni érte. Este a pálya világítása: 10 TND/óra összegbe kerül. 

El Mouradi Beach 4*: All inclusive ellátás esetén a teniszpálya használata 1 órára ingyenes. Az ütőkért 3 TND/ütő díjat kell fizetni.  Este világítás nincs.  

El Mouradi El Menzah 4*: A teniszpálya használata 08:00 – 18:00 óráig ingyenes. Az  ütőkért 20 TND-t kell letétbe helyezni, melyet az ütők leadásánál visszakap az utas. Este nincsen világítás.

 

Belső medencék zárva tartása

Minden El Mouradi szállodánál a belső medence a nyári időszakban zárva tart.

 

Budapesten levő Tunéziai Nagykövetség elérhetősége

Cím: 1025 Budapest, Pusztaszeri út 24/A.
Telefon: 336-1616, 336-1617
Fax: 325-7291
Email: at.budapest@t-online.hu

 

Tunéziában levő Magyarországi Nagykövetség elérhetősége

Központi telefonszám: 00216-71-784-849
Ügyeleti szám (csak sürgős esetben!): 00216-98-22-23-39

 

Gyógyszer szállítása a repülőút folyamán

Az első és legfontosabb szabály, hogy utasforgalomban veszélyes áru szállítása tilos!
Gyógyszerek és egyéb orvos által felírt készítményekre (inzulin, folyadék, stb.) nem kell külön engedély, de csak az utazáshoz és a tartózkodáshoz elegendő készítményt érdemes magunkkal vinni, betartva az általánosan elfogadott elveket!
Fémbeültetés és pacemaker alkalmával sem kell engedélyt kérni, de utasbiztonsági átvizsgálás előtt érdemes szólni a ott szolgálatot teljesítőknek, főleg pacemaker esetében!  
A biztonság kedvéért, elkerülendő a félreértéseket, érdemes az orvostól, vagy a kezelést végzőtől egy írásos dokumentumot kérni az utazás előtt,  hogy az utasnak szüksége van az adott gyógykészítményre az utazás ideje alatt!
A légitársaságok, a tranzit országok és a célállomások előírásai és szabályai eltérőek lehetnek, ezekről indulás előtt érdemes tájékozódni!

 

Árfolyam

A részvételi díjak 1 EUR = 345 Ft árfolyamig változatlanok. Az 5%-ot meg nem haladó árfolyamváltozás esetén a Taurus Reisen nem érvényesít díjnövekedést az utasokkal szemben, és díjvisszatérítést sem teljesít.
Amennyiben az árfolyamváltozás több mint 5%, úgy a Taurus Reisen fenntartja a jogot a díjemelésre a már korábban megkötött foglalások esetén is (az Utazási Feltételek II./6-os pontja, valamint a 472/2017. (XII. 28.) Korm. rendelet 18. §-a alapján). Amennyiben a forint árfolyama 5%-kal a fent megjelölt határérték alá csökken, akkor az utas díjengedményre jogosult ugyanezen változás mértékében. A díjcsökkentés esetén követendő eljárási rend megegyezik a díjemelésre vonatkozó eljárási renddel. Az aktuális árakról tájékozódhat a www.taurusreisen.hu weboldalon, személyesen irodánkban (1067 Budapest, Teréz krt. 33.), vagy országszerte bármely partner irodánknál.

 

Utazás módosítása

A félreértések elkerülése végett felhívjuk Kedves Utasaink szíves figyelmét, hogy az Utazási Feltételek III/5. pontjában megjelölt szerződés-módosítás lehetősége az árak csökkentésére nem terjed ki, vagyis időpont-módosítás esetén - amennyiben az új időponthoz tartozó utazási díj alacsonyabb az eredeti árnál - az utazás kizárólag az eredeti szerződésben rögzített utazási díjon történhet, mivel utazási irodánk is ezen ár figyelembe vételével szerződött partnereivel (szálloda, légitársaság stb.).

 

Kora reggeli járatindulás Tunéziából 

Az El Mouradi szállodákban nem vehető igénybe hajnali 2 órakor az étterem szolgáltatásai. A tunéziai törvények értelmében (higiéniai okokból) a szállodák nem adhatnak hideg élelmiszer csomagot a vendégeknek.

 

Késői érkezés Djerbára

Az El Mouradi Djerba Menzel szállodában a késő esti érkezés esetén a vendégek este 22 órától éjfélig pizzát tudnak fogyasztani a snack bárban.

 

Bankkártyás biztosítás buktatói

Amennyiben nem Irodánknál köt Colonnade utasbiztosítást, javasoljuk, hogy tájékozódjon az alábbi kérdésekben:

Bankkártya biztosítás buktatói:

1. Gondolt arra, ha beteg lesz kihez fordul, kitől kér segítséget?

2. Van segélyhívó telefonszáma, ami éjjel –nappal hívható?

3. Átnézte a szerződést, megvannak a biztosítás feltételei?

4. Ismeri, hogy milyen limit határok között térít a biztosító?

5. Tudja mikortól van fedezete ? (Határátlépéstől, első tranzakciótól?)

Az Európai betegbiztosítási kártya buktatói:

1. A betegbiztosítás és a baleseti ellátás is önrész köteles!

2. A betegszállítás és a hazaszállítás szolgáltatása nincs benne!

3. Poggyászbiztosítás nincs a kártyában!

4. Holttest hazaszállítás nincs a szolgáltatásban!

5. Általános segítségnyújtás, gyermek hazaszállítás nincs a kártyában!


Kisállat szállítása repülőn

Tunézia: Tunisair járaton kutya max. 8 kg-ig szállítható a fedélzeten: 50 EUR/1 irány felárért
Viszont Tunéziában hoteleink egyike sem fogad háziállatot!

Észak-Ciprus: Wizzair járaton kiállat nem szállítható

Zakynthos: Wizzair járaton kiállat nem szállítható

 

Légitársaságok üzletszabályzata:

 

Aegean Airines: Aegean Airlines üzletszabályzat 

Sun Express: SunExpress Airlines üzletszabályzat

TunisAir: TunisAir üzletszabályzata

 

Útlevelek érvényessége

Változás történt az útlevelek érvényességének idejében! A cikket ide kattintva érheti el.

 

Helyszínen fizetendő idegenforgalmi adó

Tunézia (szárazföld és Djerba) a helyszínen fizetendő idegenforgalmi adó díja:

3* szálloda 7, 10, 11, 14 éjszakás turnus esetén: 14 dínár/fő

4* és 5* szálloda 7, 10, 11, 14 éjszakás turnus esetén: 21 dínár/fő

Gyermekek 12 éves kor felett kötelesek az idegenforgalmi adó fizetésére.

Görögország (Zakynthos, Rodosz) a helyszínen fizetendő idegenforgalmi adó díja:

0,50 € / éj / szoba - apartman és 1 vagy 2 csillagos hotel

1,50 € / éj / szoba - 3 csillagos hotel

3,00 € / éj / szoba - 4 csillagos hotel

4,00 € / éj / szoba - 5 csillagos hotel