Sahara Beach Aqua Park

Tunézia / Monastir / Monastir

Elhelyezkedés

Tunéziai fakultatív kirándulások 2024: letölthető innen

 

Szahara szafari - 2 napos (autóbusszal)

 

Igazi 2 napos felfedezés Tunéziában (1 éjszaka szállás a sivatagban)

1. nap:El Jem – Amfiteátrum megtekintése és szabadidő, majd tovább utazás a holdbéli tájjal rendelkező Matmatába, majd a berberek sziklába vájt lakhelyének (barlanglakások) megtekintése. Douz, kirándulás a "Szahara kapujába" – (fakultatív, ár: 45 TND) tevegelési lehetőség a sivatagban. Vacsora és szállás egy kellemes 4 csillagos sivatagi szállodában.

 

2. nap: Reggeli után indulás a szállodából. Az első pihenő a Chott El Jerid sóstónál lesz. Ezután  egy pálmaluget megtekintése lovaskocsikkal, séta az oázisnál (fakultatív, ár: 35 TND) majd ebéd a Gafsa melletti Metlaoui-ban. Kairouan szent városában egy híres, kézi csomózású szőnyegeket készítő műhely látogatása, vásárlási lehetőséggel. Visszautazás a szállodába Kairouan-Monastir-Sousse-Port El Kantaoui-Hammamet útvonalon.                                                                                                                                              

Ár: kb. 450 TND

Tevék Pálma Oázis Út Sivatagi rózsa


 


Szafari Jeep túra - 3 napos

Egy igazi felfedezőtúra négy kerék meghajtású jeepek fedélzetén, érintve a főbb nevezetességeket, mint pl. El Jem, Matmata, Chott El Jerid sóstó, Chebika oázis, Tamerza oázis és a további érdekes látnivalókat.                             

Ár: kb. 680 TND

 

El jam Tevegelés Oázis Matmata  

 


Tunisz - Karthágó - Sidi Bou Said -1 napos (autóbusszal)

Rövid gyalogos városnézés Tuniszban, az ország fővárosában, szabadidő a bazárban vásárlási lehetőséggel. A római és pun műemlékek megtekintése Karthágónál: pun temető, pun kikötő mely  egykor a pun birodalom legendás gazdagságú fővárosa volt. Antoninus Pius császári fürdőjének maradványai és a város romjainak felfedezése, majd ebéd. Délután a lélegzetelállítóan gyönyörű és csodálatos fekvéséről híres andalúz művészfaluba, Sidi Bou Said-ba látogatunk. A városban szabad program, mely során jellegzetes kávézójában elfogyaszthatunk egy török kávét vagy egy menta teát.                                                                                                                                                          

Ár: kb. 240 TND

Város Karthago Város Város  

 


Dougga – 1 napos (autóbusszal)

A kirándulás során egyedülálló lehetőség adódik az Atlasz-hegység árnyékában fekvő gyönyörűséges Dougga város felfedezésére, ahol megelevenednek a letűnt római civilizáció fontos emlékei, ebéddel egybekötve.          

 

Ár: kb. 250 TND

Dougga Torony Romok Dougga

 


Kairouan – Félnapos kirándulás „A szent város”-ban (autóbusszal)

Látogatást teszünk az iszlám világ egyik legfontosabb és leghíresebb városába, Kairouan-ba, ahol a Borbély Mecseten kívül megtekintünk egy világhírű, kézi csomózású szőnyegeket készítő műhelyt, majd lehetőség nyílik a szokványos bazári alkudozásokra az óvárosi utcákon való barangolás közben.                                                                   

Ár: kb. 160 TND

Szőnyeg Szőnyeg Kairuan Szőnyeg

 


Alzahra est     

Egyedülálló és megismételhetetlen észak-afrikai fény- és hangjáték show egy ízletes vacsora keretében, élvezetes és szórakoztató folklór programmal. Kamera bevitele nem megengedett.                                                                                                 

 

Ár: kb. 220 TND

Táncosok Étel Táncos Tánc

 


Hammamet és Nabeul - félnapos kirándulás (autóbusszal)

Félnapos program keretében sort kerítünk Hammamet üdülőváros, valamint a heti rendszerességgel megrendezésre kerülő pénteki Nabeul-i piac meglátogatására, ahol az alkudozási képességeinket is próbára tehetjük, majd betekintést nyerhetünk egy igazi fazekasműhelybe.      

Indulás: csak Sousse-ból                                                                                        

 

Ár: kb. 120 TND

Piac Tér Utca Tér

 


Nabeul-i piac (autóbusszal)

Népszerű félnapos program a heti rendszerességgel megrendezésre kerülő pénteki Nabeul-i piacon, ahol az alkudozási képességeinket is próbára tehetjük, majd betekintést nyerhetünk egy igazi fazekasműhelybe.      

Indulás: csak Hammametből                                                                                       

 

Ár: kb. 80 TND

Piac Piac Piac Piac


 


Hajókirándulás - félnapos

Indulás a szállodából Port El Kantaoui jachtkikötőjébe. Az azúrkék színű Földközi-tengerre kalózhajók fedélzetén hajózunk ki, majd lehorgonyzás után átérezhetjük a hullámok ölelését vagy megpróbálkozhatunk saját ebédünk kifogásával. Amennyiben esetleg nem járnánk sikerrel, a fedélzeten élvezhetjük a könnyű ebédet (hal, saláta, üdítő, víz), miközben a kalózhajó legénysége gondoskodik szórakoztatásunkról.                                                                                

Ár: kb. 140 TND

Hajó Halacska Hajó Tengerpart


 


Szafari park – félnapos

A Szafari parkban 36 hektáros zöld övezetben több mint 400 állatot lehet megcsodálni. Először a Szafari Parkot fedezhetik fel vendégeink. Térítés ellenében lehetőség van egy rövid tevegelésre a park területén (kb. 5 TND/15 perc). Ezután megtekinthetjük a fóka showt, mely különleges élményt nyújt a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt.   

Mahdiából nincs indulás                                         

 

Ár: kb. 160 TND

 


Tevegelés - félnapos

A kirándulás minden Tunéziába utazó számára kötelező, aki még nem ült teveháton, hiszen a félnapos túra során a tevékkel kerülünk „közelebbi kapcsolatba”, zöldellő pálmafák és olívaligetek mentén tevegelve.                            

 

Ár: kb. 140 TND

Teve Sivatag Teve  

 

Kairouan – El Jem - Sousse – 1 napos (autóbusszal)

Az iszlám világ „szent” városának nevezett Kairouan felfedezése után a Sousse-i nyaralóközpontban időzünk, majd El Jem – Amfiteátrum megtekintése.       

Indulás: Hammametből                                                                                                                               

 

Ár: kb. 240 TND

 


Kairouan - El Jem – Monastir – 1 napos (autóbusszal)

A kirándulás a környék négy fő látnivalója köré csoportosul. Kairouan szent városa, El Jem Amfiteátruma, Monastir városa, ahol a Bourguiba család aranykupolás mauzóleumának megtekintésére kerül sor, majd szabadidő a monastiri bazárban vásárlási lehetőséggel.                                                            

Indulás: Sousseból                                                                                                                 

 

Ár: kb. 220 TND

 

Szőnyeg Szőnyeg Szőnyeg Szőnyeg


 


Katakombák (egyénileg látogatható)
Az 5000 sírt tartalmazó, Sousse város szélén található katakombák közül a Jó Pásztor katakombája keddtől-vasárnapig látogatható. Belépő: 5 dinár / fő +1 dinár a fotó jegy. Érdemes taxival megközelíteni a látványosságot.

 

A fent említett fakultatív programok ízelítőül szolgálnak Utasaink számára. A kirándulások magyar nyelvű idegenvezetéssel minimumlétszámhoz kötöttek. Bizonyos programokra (pl. tevegelés, hajókirándulás) kísérő viszi a vendégeket, ezen programok alatt idegenvezetés nem történik. 12 év alatti gyermeknek 50% kedvezmény jár, míg a 2 év alatti csecsemők részvételi díja ingyenes. További információkért kérjük, forduljanak telepített idegenvezetőinkhez, akik bármely kérdésben szívesen állnak rendelkezésükre.
Az árak tájékoztató jellegűek. A programváltozás jogát fenntartjuk.

Az utazás részletei

Gyerek(ek) életkora

Odaút: -
Indulás:
Érkezés:

Visszaút: -
Indulás:
Érkezés:

ÖSSZESEN:


Részletek

Foglalás