Tunézia felfedezése

Budapest –Monastir – Budapest, 8 nap 7 éj

 

1. nap

Érkezés a menetrend függvényében a monastiri repülőtérre, transzfer a szállodához (tengerparti 4*-os, all inclusive El Mouradi szálloda).

2. nap

Tunisz – Karthágó – Sidi Bou Said (1 napos kirándulás)

Reggeli után indulás a szálloda elől, csomagok nélkül.

Rövid gyalogos városnézés Tuniszban, az ország fővárosában, szabadidő a bazárban vásárlási lehetőséggel, majd múzeumlátogatás, a római és pun műemlékek megtekintése a Karthágói Múzeumban. Karthágóban - mely az egykori pun birodalom legendás gazdagságú fővárosa volt, Antoninus Pius császári fürdőjének maradványai és a város romjainak felfedezése, majd ebéd (italok külön fizetendőek). Délután a lélegzetelállítóan gyönyörű és csodálatos fekvéséről híres andalúz művészfaluba, Sidi Bou Said-ba látogatunk. A városban szabad program, mely során jellegzetes kávézójában elfogyaszthatunk egy török kávét vagy egy menta teát.

Visszautazás a szállodába. Vacsora a hotelben.  

3. nap

Délelőtt szabad program. Ebéd a szállodában.

Fakultatív, helyszínen fizetendő kirándulás, délutáni indulással:

Alzahra est – hang és fényjáték, tunéziai folklór vacsorával: egyedülálló és megismételhetetlen észak-afrikai fény- és hangjáték show egy ízletes vacsora keretében, élvezetes és szórakoztató folklór programmal.

 4. – 5. nap

Szahara szafari (2 napos kirándulás)

4. nap: Indulás a szállodából csomagokkal. El Jem – Amfiteátrum megtekintése, ezután rövid pihenőt tartunk a Sfax melletti Mahréz-ban, majd ebéd Matmatában – ”A Csillagok háborúja” c. film forgatásának helyszínén. Ebéd után a berberek sziklába vájt lakhelyének (barlanglakások) megtekintése. Douz – (fakultatív) tevegelési lehetőség a sivatagban. Vacsora és szállás egy kellemes 4 csillagos sivatagi szállodában (italok külön fizetendőek).

5. nap: Reggeli után indulás a szállodából. Az első pihenő a Chott El Jerid sóstónál lesz. Ezután közel 4 órás jeep túra (fakultatív) az Atlasz-hegységben – Chebika oázis (”Az angol beteg” c. film forgatásának helyszíne), Grand Kanyon, majd ebéd a Gafsa melletti Metlaoui-ban (italok külön fizetendőek). Kairouan szent városában egy híres, kézi csomózású szőnyegeket készítő műhely látogatása, vásárlási lehetőséggel. Visszautazás a tengerparti 4*-os, all inclusive El Mouradi szállodába.

6. nap

Kairouan – Monastir (1 napos kirándulás) 

Reggeli után Kairouan felé tartunk, csomagok nélkül. Kairouan szent városában egy híres, kézi csomózású szőnyegeket készítő műhely látogatása, vásárlási lehetőséggel. Az Aglabida víztározó megtekintése, majd a Borbély mecset, a Nagy mecset látogatása. Ebéd Kairouan-nál (italok külön fizetendőek). Ezután Monastir városába indulunk. Itt a Bourguiba család aranykupolás mauzóleumának a megtekintésére kerül sor, majd szabadidő a monastiri bazárban vásárlási lehetőséggel. Visszautazás a tengerparti 4*-os, all inclusive El Mouradi szállodába.

7. nap

Szabadprogram.

Jó alkalom kipróbálni a szálloda wellness központjában egy jázmin olajos relaxáló masszázst, vagy egy bőrmegújító algás pakolást (külön fizetendőek). Az El Mouradi szállodák híresek thalassoterápiás szolgáltatásaikról, melyek rendkívül kedvezményes áron érhetőek el.

8. nap

Menetrend függvényében transzfer a monastiri repülőtérre, hazautazás.

 

A körutazás minimum létszámhoz kötött: legalább 15 fő jelentkezése esetén indul el.

A körutazás programja alatt félpanziós ellátás biztosított (az ebédnél és a vacsoránál az italért fizetni kell, a vízért is). A pihenés alatt all inclusive ellátást kínál a szálloda.