Monastir városleírás

Sok turista ezt a várost pillantja meg először Tunéziában, mivel az Európából érkező charterjáratok a monastir-skanesi Habib Bourguiba Nemzetközi Repülőtérre érkeznek. A repülőgép ablakából különleges látványt nyújtanak a sólepárló furcsa, vöröses, tengervízzel teli medencéi. A közel 40 ezer lakosú Monastir a Hammameti Öböl déli részén található, és mintegy 190 km-re, a fővárostól délre fekszik.

 

Tenger Tér

 

A várost a punok alapították Rous Penna néven, majd a rómaiak korában Ruspina Caesar helyőrsége lett. Mai nevét az itt található kora keresztény kolostorról – monasteriumról – kapta. Kedvező fekvésének és éghajlatának köszönhetően az ország egyik legszebb és legkeresettebb üdülő-településévé fejlődött. A tunéziai emberek számára különleges jelentőségű, hiszen itt született Tunézia első államelnöke, Habib Bourguiba. A Bourguiba család híres aranykupolás mauzóleumán kívül, itt látható az egykori elnök palotája is. Monastir aranyhomokos tengerpartján minden igényt kielégítő hotelek várják a pihenni vágyókat. A szállodákon kívül a város két golfpályával, jachtkikötővel, bazárral és számos szórakozóhellyel is büszkélkedhet.

 

Vár Tenger

 

Nevezetességei közé tartozik a part közelében a Kr. u. 7. században épült felejthetetlen látványt nyújtó impozáns Ribat kolostor és a Kr. u. 9. századból való Nagy Mecset. Monastir modern város, mely széles, pálmákkal övezett sétányokkal, tágas terekkel és nagyszerű szállodákkal kiváló feltételeket biztosít az üdülni vágyók számára.