Hammamet városleírás

A város neve a „hammam” szóból ered, ami fürdőt jelent. A közkedvelt üdülőhely, Tunézia „Saint Tropez"-e, az azonos nevű öbölben, a fővárostól mintegy 70 kilométerre dél-keletre, a napsütötte Cap Bon félszigeten fekszik. Kitűnő tengerparti fekvésének, kellemes strandjainak, zegzugos medinájának (óvárosának) köszönheti egyre növekvő turistaforgalmát. A tengerpart egész évben virágzó, változatos, szubtrópusi növényzettel tarkított ligeteiben találhatók az egyedi hangulatot árasztó szállodák. Egy olyan városban vagyunk, ahol az utcákon sétálva narancs- és citromligeteket, olajfákat láthatunk, ahol érdemes besétálni a történelmi városrészbe, hogy belekóstoljon a helyiek mindennapjaiba, vagy egyszerűen azért, hogy átélhessük a piac hangulatát.

 

Hajó Tér

 

A történelmi nevezetességek közé tartozik a Kr. u. 5. századból származó erőd, amelynek udvarán a város patrónusának, Sidi Bou Hadidnak a mauzóleuma tekinthető meg. Közvetlenül az erőd alatt található a medina piactere. A festői halászkikötő naplementekor felejthetetlen látványt nyújt. A tengerparton végighúzódó kissé lejtős, homokos strandoknak, valamint kertjeinek köszönhetően az egykori halászfalu, Sousse-al együtt, Tunézia legnépszerűbb üdülőhelye.

 

Szobor Part Part

 

A fehér-kék színben játszó Hammamet a napimádók paradicsoma, tengerpartja a legnaposabb és a legtisztábbak közé tartozik.