Belek városleírás

Belek

Az Antalyától 35 km-re, keletre fekvő nyugodt üdülőparadicsomban javarészt ötcsillagos luxusszállodák várják a vendégeket. Az üdülőövezetet azoknak az utasainknak ajánljuk, akik vakációjukat a város zajától távol szeretnék eltölteni, és akik igazi kikapcsolódásra, pihenésre vágynak. Az eredeti, természetes környezetben épült luxushotelek, klubszállodák és üdülőfalvak mindent kielégítő kényelmet, és teljes körű ellátást biztosítanak. Az első osztályú szolgáltatás korlátlan lehetőséget kínál a vendégek kényeztetésére, és egyben ideális környezetet biztosít családok számára is. A város mentén található tengerparti strandokat kék zászlóval jutalmazták, tehát a víz minőségére sem lehet panasz.

 

Vízesés Sziget Kikötő

 

Belek központjában hangulatos bárokba és üzletekbe léphetünk be, és úton-útfélen találhatunk kis fűszerbazárokat és ajándékboltokat. Széles a sportolási lehetőségek kínálata is, a középpontban a golf áll: az ország legjobb, világszínvonalú golfpályái várják az ideutazókat. Belekben egész évben lehet golfozni, még télen is, hiszen ekkor is naponta átlagosan hat órát süt a nap.

A nyaralóövezet hosszú tengerpartja homokos illetve aprókavicsos, a tenger nyugodt és biztonságos. A környéken pedig az évi átlagos napsütéses órák száma mintegy 300. A szállodák szépen gondozott parkokban, egy hatalmas fenyő- és eukaliptuszerdőkkel körülölelt területen találhatóak. Belek növény- és madárvilága igen gazdag, több mint 100 madárfaj honos itt, és a közel 600 különböző növény közül 29 csak ezen az egyedülálló és páratlan vidéken található.

Kilátás Félsziget Golf

 

A pihenés mellett a látnivalókról se feledkezzünk meg! Keressük fel az antik Side városát, vagy a csodálatos manavgati vízesést. Belekből Antalya, illetve több római és görög kori város, mint például Olympus és Termessos is könnyen elérhető. Itt található a riviéra legnagyobb aquaparkja és delfináriuma, amelyek kellemes kikapcsolódást nyújthatnak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Amennyiben a török tánckultúra érdekli, utazzon el Aspendosba, ahol a világhírű Anatólia tüze tánccsoport látványos show-val kápráztatja el a közönséget.