Észak-Ciprusi Fakultatív Programok

ÉSZAK-CIPRUS - egyéni nyaraló program

4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ÉJSZAKÁS TARTÓZKODÁSSAL!

KÖZVETLEN WIZZAIR JÁRATTAL LARNACÁBA!

Az árak tartalmazzák: szállodai elhelyezést, adott ellátást, repülőjegyet, a kötelezően fizetendő repülőtéri illetéket, kerozin pótdíjat, privát transzfert, sztornó biztosítást, angol nyelvű képviseletet, elsőbbségi beszállást {a WIZZ Priority szolgáltatással rendelkező utasok magukkal vihetik az utastérbe a kézipoggyászukat: 1 darab kézipoggyászt (55×40×23 cm), illetve egy kisméretű táskát (40×30×18 cm) is.}

Az árak NEM tartalmazzák: a feladható poggyászt (a foglalással egy időben megrendelve 1 db 20 kg-os poggyász: 35.000 Ft/fő/retúr - a poggyászok számát kérjük a foglaláskor megjelölni); a fix ülőhely foglalást: kb. 3.950 Ft/fő/irány (az ár változhat, érdeklődésre lekérjük a pontos összeget). Amennyiben nincs fix ülőhely foglalás, úgy a beszállókártya csak 48 órával indulás előtt állítható ki; a megköthető BBP biztosítást (570 Ft/fő/nap).

Fix ülőhely: azon utasainknak tudjuk garantálni az egymás melletti ülőhelyet, akik ezt a szolgáltatást kifizették. A fix ülőhely a foglalást követően később is hozzáadható a szolgáltatásokhoz. A fix ülőhely kb. 3.950 Ft/fő/irány összegtől vásárolható meg, azonban az induláshoz közeledve a díja emelkedhet. Amennyiben az utasok nem vásároltak fix ülőhely szolgáltatást, úgy a légitársaság véletlenszerűen osztja ki az ülőhelyeket, és a beszállókártya csak 48 órával az indulás előtt állítható ki. A hazaútra szóló beszállókártya is csak indulás előtt 48 órával állítható ki, tehát az utasoknak számolni kell azzal, hogy a kinti tartózkodásuk alatt emailen küldjük meg a hazaútra szóló beszállókártyát, melyet a helyszínen ki kell nyomtatniuk).

Fontos tudnivalók Észak-Ciprus foglalása esetén:

- módosítás nem lehetséges (név, dátum, desztináció stb.)

- a foglalás minimum 60% előleggel lehetséges, ami lemondás esetén nem jár vissza az utasnak

- a lemondás 60% kötbérrel 31. napig, 30-0. napig 100% kötbérrel lehetséges

- globális foglalási rendszer használata révén, mind a szállás, mind a repülőjegy árak bármikor változhatnak, így ajánlataink visszavonásig és a szabad helyek függvényében érvényesek

- erre az utazási csomagra az Utazási Szerződés kiegészítése is érvényes!

 

 

Észak-Ciprusi fakultatív kirándulások 2020: Letölthető program- és árlista

 

Kyrenia (Girne) – egész napos program angol nyelvű idegenvezetéssel, ebéddel

Káprázatos panorámában lehet részünk Szent Hilarion várából, amely 732 méter magasan emelkedik a tengerszint fölé. A vár olyan szép állapotban megmaradt, hogy Walt Disney-t is megihlette a Hófehérke című meséjéhez. Kyrenia város külterületén megtekintjük Bellapais festői falut és a francia gótika remekét, az apátságot. Kyrenia Ciprus egyik legrégebbi városa, amely már a neolit korban is lakott volt. Várát a 7. században építették, hogy megvédjék a kikötőt az arab támadásoktól, majd a velenceiek a 15. században megerősítették és bővítették a várható török hódítások ellen. A vár múzeumában megtekinthetik a legrégebbi hajóroncsot, amit valaha is találtak. A program végén szabadidőt biztosítanak.

Ár: Kyreniából 39 Euro/fő, Famagustából 49 Euro/fő

 

Morphu (Güzelyurt) – egész napos program angol nyelvű idegenvezetéssel, ebéddel

A sziget nyugati partján, termékeny hordalékos síkságon elterülő Güzelyurt régiót Ciprus „gyümölcsöskertjének” is nevezik. A kirándulás során meglátogatjuk a Szent Mamasz kolostort, mely a 18. században épült a szent sírja fölé. A legenda szerint Szent Mamasz az adófizetők védőszentje. A templom mellett elhelyezkedő múzeumban jelentős régészeti leleteket láthatunk, illetve a helyi faunát kitömött állatok segítségével ismerhetjük meg. A kirándulás során meglátogatjuk Soli városának ősi romjait, ahol szinte tökéletes állapotban fennmaradt padlómozaikokat találhatunk.

Ár: Kyreniából 45 Euro/fő, Famagustából 49 Euro/fő

 

Famagusta (Magusa) – egész napos program angol nyelvű idegenvezetéssel, ebéddel

Famagusta a sziget kiemelkedő kulturális és történelmi városa. A reggeli órákban az ókori Szalamisz várost látogatjuk meg. Az antik világ egyik leggazdagabb városának jó állapotában fennmaradt részei a színház, a fürdő, a tornaterem, valamint freskó és mozaik részletek. Kirándulásunkat a Szent Barnabás kolostornál folytatjuk, mely Ciprus legfontosabb szentjének és egyben az ortodox egyház megteremtőjének állít emléket. Megtekintjük a helyi ikon múzeumot, a régészeti múzeumot és az apostol sírja fölé épített kápolnát. Végül Famagusta óvárosának felfedezésével folytatjuk utunkat, közte a velencei erőd, a Lala Musztafa pasa mecset, és még számos templom maradványa. A program végén szabadidőt keretén belül mindenki saját maga fedezheti fel a környéket.

Ár: Kyreniából 49 Euro/fő, Famagustából 39 Euro/fő

 

Karpaz-félsziget – egész napos program angol nyelvű idegenvezetéssel, ebéddel

A Karpaz-félszigeten az érintetlen természet szépségeit csodálhatjuk meg, melynek kétharmad része természetvédelmi terület. A félszigeten változatos flóra és fauna kápráztatja el az odalátogatókat. Ez talán az édenkert egy darabja békés csendjével, mélykék öbleivel és végtelen hosszú homokos strandjaival. A Nemzeti Park bejáratánál a sziget vadszamarai fogadják a természetet kedvelő turistákat. A program során helyi olíva feldolgozó üzemet is meglátogatunk és lehetőségünk nyílik biotermékek vásárlására is. A félsziget legkeletibb csücskében megtekinthetjük Szent András apostol monostorát. A nap végén (időjárás függvényében) fürdőzésre is van lehetőségünk a kristálytiszta türkiz tenger vizében.

Ár: Kyreniából 51 Euro/fő, Famagustából 45 Euro/fő

 

Nicosia (Lefkosa) – egész napos program angol nyelvű idegenvezetéssel, ebéddel

Európa egyetlen kettéosztott fővárosa, amely nagyon gazdag történelmi látnivalókban. A Kyrenia-kapun belépve a városfalon belül 4 korszak nyomait találhatjuk meg, a Lusignan királyokét, a velencei kereskedőkét, az oszmán családokét és a brit gyarmatosítókét. A program során elsétálunk a Karaván szerájhoz, megtekintjük a város legszebb katedrálisát, a Szent Sophia katedrálist, amely ma Észak-Ciprus legfontosabb mecsete. Lehetőségünk nyílik megtapasztalni egy helyi bazár hangulatát, majd átmegyünk Dél-Nicosiába a Ciprusi Görög Köztársaság fővárosába. A nap zárásaként lehetőségünk nyílik a bevásárló utcán beszerezni ajándékainkat.

Ár: Kyreniából 38 Euro/fő, Famagustából 38 Euro/fő

 

 

 

A kirándulások csak angol nyelvű idegenvezetéssel indulnak, és minimum 15 fő jelentkezéséhez kötöttek. A programokra 50%-os gyermek kedvezmény vehető igénybe. Az ebédet tartalmazó programoknál az italok minden esetben külön fizetendőek.
További információért kérjük, forduljanak a telepített idegenvezetőhöz.
Az árak tájékoztató jellegűek. A programváltozás jogát fenntartjuk.