fakultativ-newyork

NEW YORK - Egyéni városlátogatás
 
Városleírás
New York az Amerikai Egyesült Államok második legnagyobb és legnépesebb városa. Az USA és a Föld első számú üzleti, kereskedelmi, egészségügyi, oktatási, kutatási és fejlesztési, technológiai, média-, művészeti és szórakoztatóipari központja. A világ legjelentősebb pénzügyi központja. Itt található az ENSZ, és a világ legjelentősebb transznacionális vállalatainak és legnagyobb bankjainak a székhelye is. Az egyik leglátogatottabb világváros. Igen sokrétű és világhírű kulturális élete miatt a világ kulturális fővárosaként is szokás emlegetni. London, Párizs és Milánó mellett egyike a világ négy nagy divatfővárosának.
Több félszigeten és szigeten, illetve részben a szárazföldön fekszik az Atlanti-óceán nyugati partján, a Hudson folyó torkolatában; szárazföldi területe 789 km², lakossága az agglomeráció nélkül 8,5 millió fő.
Öt nagy kerületre osztható, amelyek a következők: Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens, és Staten Island – amelyek egyben New York állam megyéi.
 
Az egyéni városlátogató utazási csomag tartalma
Az árak tartalmazzák: szállás, ellátás, menetrend szerinti repülőjegy, repülőtéri illeték, kerozin pótdíj, sztornó biztosítás
Az árak NEM tartalmazzák: ESTA engedély, poggyász, transzfer, magyar képviselet
Fontos információk:
- módosítás nem lehetséges (név, dátum, desztináció stb.)
- a foglalás minimum 60% előleggel lehetséges, ami lemondás esetén nem jár vissza az utasnak
- a lemondás 60% kötbérrel 8. napig, 7-0. napig 100% kötbérrel lehetséges
- globális foglalási rendszer használata révén, mind a szállás, mind a repülőjegy árak bármikor változhatnak, így fenti ajánlataink visszavonásig és szabad helyek függvényében érvényesek!
- erre az utazási csomagra az Utazási Szerződés kiegészítése is érvényes!
- Az Egyesült Államokba való beutazás feltétele a jóváhagyott ESTA engedély (Electronic System for Travel Authorization) és az érvényes, BIOMETRIKUS (elektronikus chipet) tartalmazó ÚTLEVÉL, melynek a visszaút dátumától számított min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie!
ESTA igénylése: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html?execution=e1s1
 
Programajánlat
New York számos körzete, nevezetessége vált ismertté a külföldiek számára is az idők folyamán. A Szabadság-szobor bevándorlók millióit köszöntötte, amikor hajójuk megérkezett az öbölbe a 19. század végén, és a 20. század elején. Látnivaló akad bőven: a színházak utcája, a Broadway és a Times Square, melyet gyakran emlegetik a Világ kereszteződéseként is, ami találó név, hiszen ez az egyik legforgalmasabb a világon. Itt a csodás Central Park, Manhattan szívében, mely a sportrajongók paradicsoma is. A World Trade Center – Groun Zero, melynek köveinél róhatjuk le tiszteletünket az áldozatok előtt. Megtalálhatjuk még a Metropolitan Múzeumot, a Brooklyn hidat, a Guggenheim Múzeumot és a Szent Patrik Katedrálist is. Ezen kívül New York pénzügyi központja, a Wall Street Alsó Manhattanben, amelyet a világ legfontosabb pénzügyi központjaként tartanak számon. Végül, de nem utolsósorban, a világ vezető tőzsdéje, a New York Stock Exchange is itt található. Számos főiskola és egyetem található New Yorkban: Columbia Egyetem, New York Egyetem és a Rockefeller Egyetem, amik a világ legnívósabb oktatási intézményei közé tartoznak.