fakultativ-madrid

MADRID - egyéni városlátogatás
 
Városleírás
Vannak, akik egyenesen a világ egyik legélhetőbb városának tartják a gyönyörű építészete, a művészete, a konyhája, a lakosai nyitottsága, a tisztasága, a rengeteg zöldterülete és a pezsgő éjszakai élete miatt. 660 méterrel a tengerszint felett fekszik, ezzel Európa legmagasabban fekvő fővárosa. Aki Spanyolország igazi arcára kíváncsi, annak mindenképp érdemes egy madridi városlátogatást fontolóra vennie.
 
Az egyéni városlátogató utazási csomag tartalma
Az árak tartalmazzák: szállás, ellátás, menetrend szerinti repülőjegy (Ryanair), repülőtéri illeték, kerozin pótdíj, sztornó biztosítás, elsőbbségi beszállás [A fedélzeten korlátozott a rendelkezésre álló hely, ezért csak a WIZZ Priority szolgáltatást vásárló utasok vihetik magukkal az utastérbe a kézipoggyászukat. Az utasok egy ingyenes kézipoggyásszal utazhatnak (legnagyobb megengedett méret: 55 × 40 × 23 cm). Ha WIZZ Priority szolgáltatást vásárol, a fedélzetre magával viheti kézipoggyászát (55 × 40 × 23 cm), illetve egy kisméretű táskát (40 × 30 × 18 cm) is.]
 
Az árak NEM tartalmazzák: poggyász, transzfer, magyar képviselet
 
Fontos információk:
- módosítás nem lehetséges (név, dátum, desztináció stb.)
- a foglalás minimum 60% előleggel lehetséges, ami lemondás esetén nem jár vissza az utasnak
- a lemondás 60% kötbérrel 8. napig, 7-0. napig 100% kötbérrel lehetséges
- globális foglalási rendszer használata révén, mind a szállás, mind a repülőjegy árak bármikor változhatnak, így fenti ajánlataink visszavonásig és szabad helyek függvényében érvényesek!
- erre az utazási csomagra az Utazási Szerződés kiegészítése is érvényes!
 
Programajánlat
Madrid árkádos főtere, a Plaza Mayor története tipikusan középkori: korábban bikaviadalra, koronázásra, szentté avatásra és eretnek égetésre is használták ezt a körülbelül 12 ezer négyzetméteres teret. Ma különböző kulturális eseményeknek ad otthont, rendkívül népszerű hely a turisták körében.
A madridi Királyi Palotát az egyik legszebb európai palotaként tartják számon – ma többnyire fogadások és állami ceremóniák színtere. A Gran Vía Madrid díszes, és előkelő bevásárló utcája. A Templo de Debod egy ősi egyiptomi templom, amit az 1968-ban adományozott Egyiptom Madrid városának. A Prado múzeum a 12. és a 20. század közötti neves spanyol, olasz, flamand és német művészek alkotásait tudhatja magáénak, ezzel ma a világ egyik legtekintélyesebb művészeti múzeuma lett.
A foci kedvelőinek elmaradhatatlan látványosság a Real Madrid otthona, a 81.000 néző befogadására képes Santiago Bernabéu Stadion. A Plaza de Toros de Las Ventas az ország legnagyobb bikaviadal arénája, 25000 ülőhellyel rendelkezik. 
A város legüdébb színfoltja a tavakkal, szökőkutakkal és szobrokkal ékesített Retiro park, mely csendes pihenést kínál a nagyváros forgatagában.