fakultativ-lisszabon

LISSZABON – egyéni városlátogatás
 
Városleírás
A portugálok metropolisza méltóságteljesen terül el a Tejo folyó torkolatának partján. Lisszabon hatalmas kiterjedésű, a természet által létrehozott kikötőben fekszik, 20 km-re az Atlanti-óceántól.
Lisszabon életigenlő, pezsgő éjszakai életű, bohém, évszázados történelemmel átitatott város, ahol „kötelező” hosszú gyalogos felfedezőtúrákat tenni, szó szerint – eltévedni, csakúgy, mint átélni egy utazást a híres lisszaboni villamosmatuzsálemek egyikével.
 
Az egyéni városlátogató utazási csomag tartalma
Az árak tartalmazzák: szállás, ellátás, fapados repülőjegy, repülőtéri illeték, kerozin pótdíj, sztornó biztosítás
Az árak NEM tartalmazzák: poggyász, transzfer, magyar képviselet
Fontos információk:
- módosítás nem lehetséges (név, dátum, desztináció stb.)
- a foglalás minimum 60% előleggel lehetséges, ami lemondás esetén nem jár vissza az utasnak
- a lemondás 60% kötbérrel 8. napig, 7-0. napig 100% kötbérrel lehetséges
- globális foglalási rendszer használata révén, mind a szállás, mind a repülőjegy árak bármikor változhatnak, így fenti ajánlataink visszavonásig és szabad helyek függvényében érvényesek!
- erre az utazási csomagra az Utazási Szerződés kiegészítése is érvényes!
 
Programajánlat
Alfama a város legrégibb, legelbűvölőbb, és történelmileg az egyik legérdekesebb negyede - autentikus épületei, szűk, középkori utcái egy az egyben megőrizték épségüket. A 18. században itt született a fájdalmas, panasszal teli zenei műfaj, a fado, mely ma is szerves része a portugál kultúrának. 
Szent György-várat az V. században a nyugati gótok építették, majd a 14—16. században a portugál királyok rezidenciája és börtön volt. 
A lisszaboni katedrális gyönyörű, rusztikus épület, amely öreg óriásként emelkedik ki a színes kis házikók tömegéből. A nemzeti panteonban többek között Vasco da Gama síremléke is megtekinthető. A Külső Szent Vince-templom egy reneszánsz mester alkotása, gyönyörű kazettás mennyezettel és reneszánsz motívumokkal.
A Belém negyed a Tejo folyó partján található. A partról indult többek között Vasco da Gama is útnak 1497-ben. Lisszabontól mindössze 28 km-re van Sintra, amit mindenképpen érdemes beiktatni egy lisszaboni utazás programjába. A mesébe illő táj a színes, egyedülálló épületek, a fantasztikus panoráma és a gyönyörű kertek keverékéből születik.