LOXIA HOTELS COMFORT BEACH ALANYA

Törökország / Alanya / Alanya

Elhelyezkedés

Törökországi fakultatív programok 2022: letölthető innen

 

Pamukkale

Pamukkale egy népszerű és lenyűgöző utazás az ország egyik legfontosabb természeti világörökség helyszínére. Pamukkale vagy más néven „gyapotvár” fényes, fehér csillogó teraszokból áll, melyet a meleg, kalciumban gazdag forrásvíz alakított ki. A víz jótékony hatással van az asztmára, a reumára, valamint a szem- és bőrbetegségre, ezért nagy népszerűségnek örvend a látogatók körében. Ezek után ne hagyjuk ki az ókori várost, Hierapoliszt, valamint a hozzá tartozó színház, temető, római fürdők és piactér megtekintését sem. Fedezzék fel Hierapolisz ősi városát, fürödjenek a termálvizes medencében, ahová évezredekkel ezelőtt Kleopátra járt szépülni. Az „Antik fürdőben” a vízfelszín alatt lévő antik oszlopmaradványok látványa még inkább emeli a meleg vízben való fürdőzés élményét. Az egész napos program tartalmazza a reggeli, ebéd, illetve vacsorát (italok külön fizetendők).

Pammukkale hierapolis Fürdés hieapolis
 

Demre- Mira- Kekova kirándulás:

A líkiai part  mentén  haladva  jutnak  el Myrába, ahol az ókori színházat és az egyedülálló líkiai temetkezési szokást, a  sziklasírokat  csodálhatják  meg.  A  kirándulás  során  Szent  Miklós otthonaként is szolgáló Demrébe látogatnak el, ahol megismerkedhetnek Szent Miklós püspök munkásságával, a történelem egyik kedves alakjának, a Mikulásnak legendájával. Befejezésként az elsüllyedt várost – Kekova-t – tekinthetik meg hajókirándulás keretében. A program az ebéd árát is magában foglalja, italok külön fizetendők.

Barlang Templom Étel Tengerpart
 

       

Rafting

Egy kihagyhatatlan élményekben gazdag túra, mely Antalya hegyvidéki részén, természetvédelmi területnek számító Köprülü kanyonban, a kezdők számára is könnyen teljesíthető fehéren habzó Beskonak folyón zajlik. A vadvízi evezés helyszínére érve megkapják a felszerelést és az összes szükséges információt. Választhatnak, hogy a nagyobb, csapatmunkát igénylő csónakokkal mennek, vagy az egyéni készséget igénylő kenuval. A 15 km hosszú pályán több pihenőt is tartanak a túravezetők. Az ebédet a folyó mentén lévő étteremben fogyaszthatják el (italok külön fizetendők), ahol étkezés közben pihenhetnek és hallgathatják a folyó zúgását. A túra végeztével lehetőség van a programról készült kép- és videófelvételek megvásárlására. A program az ebéd árát is magában foglalja, italok  külön fizetendők!

Rafting Rafting Rafting Rafting
 

Jeep túra

Akik a török Riviéra varázslatos tájait és a vidék szépségét kívánják felfedezni, azoknak a terepjáróval megtehető szafari utakat ajánljuk. A konvoj apró nomád falvak mentén, hegyek-völgyek között kanyargó, keskeny földes utakon, kalandos útszakaszokon jut fel a Taurus hegység csúcsára, ahonnan az ég és a föld egybeolvadni látszik. Út közben haladva megállnak egy étteremnél ebédelni(italok külön fizetendők), majd az utat folytatva keresztül mennek habzó patakokon is. A kihívásokkal teli út során lehetőségük van megmártózni a hűsítő folyóvízben. Több fotószünetet tartanak út közben, majd késő délután visszatérnek a szállodába. A program az ebéd árát is magában foglalja, italok  külön fizetendők!

Buggy + Rafting

A túra poros, sáros erdei utakon vezet. A buggy-k vezetéséhez nem kell sem korábbi tapasztalattal, sem vezetői engedéllyel rendelkezni. A túra raftingolással egybekötött.  A program az ebéd árát is magában foglalja, italok külön fizetendők.

Jeep szafari + Rafting

Remek lehetőség, hogy a török Riviéra varázslatos tájait felfedezzék, a szafari nyújtotta adrenalindús perceket egy raftingtúrával. A program az ebéd árát is magában foglalja, italok külön fizetendők.

Alanya Combi Szafari

Jeep túránk első állomása a 650 m magasan lévő népszerű kilátó, amit egy nomád sátor és egy tradicionális török falusi ház látogatása követ. Az Oba folyó menti étteremben megebédelnek, mindezek után még úszási lehetőségük is lesz.

Jeep túra Jeep Jeep  
 

Land of Legends - Legendák parkja

Az aquaparkban számtalan csúszda, medence és sok más felejthetetlen élményt nyújtó látnivaló várja Önöket. Ez az egyik legnépszerűbb program, különösen gyermekes családok számára. Amíg a gyermekek boldogan csúszdáznak, addig a szülők napozhatnak, úszhatnak vagy pihenhetnek az árnyékban. A Land of Legends parkban több, mint 50 különböző csúszda, számos tematikus medence, delfinárium, fóka, pingvin és tigris is látható. Különleges csúszdái közül az egyik legkedveltebb, a vízi hullámvasút, amely 43 méter magas, 525 méter hosszú és 86 Km/h-s sebességgel siklik a medencébe. A belépő ára tartalmazza a delfin showt, a hullámvasutat, a csúszdák használatát és az 5D-s mozi megtekintését. Étel-ital a helyszínen vásárolható, azok bevitele nem megengedett. Az aktuális árakról érdeklődjön helyi képviselőnknél.

Land of Legends éjszakai show műsora

Tündérmesék és legendák varázslatos világába invitáljuk Önöket - egy lenyűgöző jelmez- és fénybemutatóra. Meseszereplők százai kelnek életre ezen az estén elképesztő fénytechnika kíséretében, hogy átélhessék a valóság varázsát és meseszerűségét! Egy lélegzetelállító előadás éneklő szökőkutakkal, gondolákkal, tűzijátékokkal, szappanbuborékokkal, a török szultán valódi palotájának lábánál. Az aktuális árakról érdeklődjön helyi képviselőnknél.

Delfin show

A delfinek és fókák különböző produkciókkal nyűgözik le Önöket: ugrálnak, labdáznak, énekelnek, táncolnak önálló show műsort adnak elő. A show időtartama kb. 55 perc, utána lehetőség nyílik az állatokkal közös fotók készítésére.

Delfinúszás

A delfinekkel való úszás egy fantasztikus élmény lehet az emberek életében, az állatok kisugárzása, emberre való hatása nagyon érdekes. Nem véletlen, hogy sok ember betegségének való leküzdésében is segítséget nyújtanak. Az úszás időtartama min. 25 perc, amelyet profi fotós és videós örökít meg. (helyszínen fizetendő). A delfinekkel való ismerkedés esetén 15 percet vagyunk a medencében, egy rövidebb program keretében.

Antalya Aquarium

Antalya óriás akváriumának lenyűgöző komplexuma lehetővé teszi, hogy felfedezhessék a víz alatti világot. Az Aquariumban található víz alatti alagút Európában a leghosszabb, a világon pedig a második leghosszabbnak számít. Az Aquariumban körülbelül 40 tematikus zóna található, ahol 20.000 féle halat és egyéb élőlényeket tekinthetnek meg. Face2Face Viaszmúzeumba is betekintést nyerhetünk.

Antalya Aquarium FULL

+Snow World + Wild Park

Az óriás akváriumon és a viaszmúzeumon kívül a hóbirodalomba és a vadasparkba is ellátogathatnak, illetve 5D mozivetítés is kapcsolódik a programhoz. Az akvárium területén található a Snow World 1500 m² területű.  Feltétlen öltözzünk fel, mert odabent -5 C° van, így biztosítva, hogy nem loccsan szét az itt felépített eszkimó ház és a Mikulás háza. A vadaspark terráriumainak egyikében megcsodálhatjuk a világ legmérgezőbb gyíkját, a legnagyobb tarantuláját, vagy akár a vizen futó gyíkot is!

Sealanya programok

Seapark + delfin show

Kényeztessék magukat ebben a trópusi menedékben, szívják magukba a napsugarakat a trópusi homokos strandokon és fedezzék fel a tengeri emlősök életét. Az akváriumban elvarázsolják a látottak. Egy mesterségesen kialakított 7 méter mélységű medencében pipával búvárkodhatnak, ahol színes halak, ókori oszlopok találhatóak és akár megsimogathatják a rájákat, miközben úsznak velük és etetik őket. A medence tengervizes. A medence körül napágyak, napernyők, körülötte tengeri homokkal felszórva. A program ára tartalmazza az ebédet egy üdítővel. Részvétel a lenyűgöző kb. 55 perces Delfin show-n.

Búvárkodás

Antalya az egyik legjobb választás Törökországban, ha búvárkodni szeretne. Hihetetlenül gazdag állat- és növényvilága felejthetetlen élmények forrása lesz. Professzionális búvárközpont tapasztalt oktatói gondoskodnak arról, hogy felfedezhessék a világ e részét. A program nem csak búvárok, hanem teljesen kezdők számára is elérhető. Az első merülés alatt minden lélegzetével érezni fogják a tenger szépségét. A fedélzeten felszolgált ebéd után napozhatnak, míg a hajó a következő merülési helyre tart. A kikötőbe vezető úton, a víz alatti kalandokról készült felvételekből válogathatnak és megkapják a búvárigazolást is. Kemer, Kundu, Belek régiók Kemer-ben, Side, Alanya régiók Alanya-ban merülnek.

Búvárkodás Koral Búvárkodás
 

Sapadere kanyon

Alanyától nem messze található egy nagyon szép környezetben. Sokak által még ismeretlen helyeken szabad program keretében fedezhetjük fel a kanyon szépségét, megmártózhatunk a jéghideg vízben. Meglátogatunk a Selyem Múzeumot, ahol betekintést nyerhetünk a selyemkészítés rejtelmeibe. A program az ebéd árát is magában foglalja, italok és a Dim barlang belépő külön fizetendők!

Zöld-kanyon

Ez a program az egyik legizgalmasabb és legpihentetőbb élményt kínálja a természetben. A résztvevőket egy felejthetetlen egy napos hajókirándulás várja, végig az elbűvölő sziklafalak és a természet csodái között a különleges zöld vizű tavon. Ezen a tavon épült – most már – a világon az 5. legnagyobb gát az Oymapinar. A kirándulás alatt az utazók megcsodálhatják a tó legszebb részeit, és a pihenőknél mártózhatnak egyet a tó üdítően friss vizében, vagy éppen horgászhatnak. Az ebédet gyönyörű hegyekre nézve fogyaszthatják el – italok külön fizetendők!

Manavgat hajókázás

Töltsenek el egy szép napot a Managvat folyón, egy tradicionális fa hajón, csodálják a táj szépségét. A Manavgat folyó és a Földközi-tenger találkozásánál egy nagy homokos partszakasz található. Ezen a helyen találkozik a friss, hideg folyóvíz a meleg, sós tengervízzel. Szabadidő keretében lehetőség lesz megmártózni a folyóvízben vagy úszni egyet a tengerben, illetve napozni a homokos tengerparton. A program keretében ellátogatnak a Manavgat vízeséshez is, ahol fényképeket készíthetnek. A fedélzeten  ebédet szolgálnak fel (italok külön fizetendők), majd lehetőség nyílik meglátogatni a térség legnagyobb textilboltját és a mecsetet.

Phaselis Hajó túra Phaselis Phaselis
 

A fent említett fakultatív programok ízelítőül szolgálnak utasaink számára, ám ezen kívül még számos szórakoztató nappali és éjszakai program szerepel kínálatunkban. Az árak tájékoztató jellegűek. A kirándulások minimum létszámhoz kötöttek.  A fakultatív programokhoz tartozó ebéd vagy vacsora során az italok minden esetben külön fizetendőek. További információkért, kérjük, forduljanak telepített idegenvezetőnkhöz, aki bármely kérdésben szívesen áll rendelkezésükre.

Az utazás részletei

Gyerek(ek) életkora

Odaút: -
Indulás:
Érkezés:

Visszaút: -
Indulás:
Érkezés:

ÖSSZESEN:


Részletek

Foglalás