Riverside Garden Resort

Észak-Ciprus / Kyrenia / Kyrenia

Elhelyezkedés

ÉSZAK-CIPRUS

4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ÉJSZAKÁS TARTÓZKODÁSSAL!

KÖZVETLEN WIZZAIR JÁRATTAL LARNACÁBA!

Az árak tartalmazzák: szállodai elhelyezést, adott ellátást, repülőjegyet, a kötelezően fizetendő repülőtéri illetéket, kerozin pótdíjat, privát transzfert, sztornó biztosítást, angol nyelvű képviseletet, elsőbbségi beszállást {a WIZZ Priority szolgáltatással rendelkező utasok magukkal vihetik az utastérbe a kézipoggyászukat: 1 darab kézipoggyászt (55×40×23 cm), illetve egy kisméretű táskát (40×30×18 cm) is.}

Az árak NEM tartalmazzák: a feladható poggyászt (a foglalással egy időben megrendelve 1 db 20 kg-os poggyász: 35.000 Ft/fő/retúr - a poggyászok számát kérjük a foglaláskor megjelölni); a fix ülőhely foglalást: kb. 3.950 Ft/fő/irány (az ár változhat, érdeklődésre lekérjük a pontos összeget). Amennyiben nincs fix ülőhely foglalás, úgy a beszállókártya csak 48 órával indulás előtt állítható ki; a megköthető BBP biztosítást (570 Ft/fő/nap).

Fix ülőhely: azon utasainknak tudjuk garantálni az egymás melletti ülőhelyet, akik ezt a szolgáltatást kifizették. A fix ülőhely a foglalást követően később is hozzáadható a szolgáltatásokhoz. A fix ülőhely kb. 3.950 Ft/fő/irány összegtől vásárolható meg, azonban az induláshoz közeledve a díja emelkedhet. Amennyiben az utasok nem vásároltak fix ülőhely szolgáltatást, úgy a légitársaság véletlenszerűen osztja ki az ülőhelyeket, és a beszállókártya csak 48 órával az indulás előtt állítható ki. A hazaútra szóló beszállókártya is csak indulás előtt 48 órával állítható ki, tehát az utasoknak számolni kell azzal, hogy a kinti tartózkodásuk alatt emailen küldjük meg a hazaútra szóló beszállókártyát, melyet a helyszínen ki kell nyomtatniuk).

Fontos tudnivalók Észak-Ciprus foglalása esetén:

- módosítás nem lehetséges (név, dátum, desztináció stb.)

- a foglalás minimum 60% előleggel lehetséges, ami lemondás esetén nem jár vissza az utasnak

- a lemondás 60% kötbérrel 31. napig, 30-0. napig 100% kötbérrel lehetséges

- erre az utazási csomagra az Utazási Szerződés kiegészítése is érvényes

- globális foglalási rendszer használata révén, mind a szállás, mind a repülőjegy árak bármikor változhatnak, így fenti ajánlataink visszavonásig és szabad helyek függvényében érvényesek!

 

 

Észak-Ciprusi fakultatív kirándulások 2018: Letölthető program- és árlista

 

Nicosia (Lefkosa)

Ebéd nélkül.

A világ egyetlen kettéosztott fővárosa, amely nagyon gazdag történelmi látnivalókban. A sziget legnagyobb, 75 ezer darabos kollekcióval rendelkező ékszerházában teszünk látogatást majd felfedezzük az óvárost. Girne-kapun belépve a városfalon belül 4 korszak nyomait találhatjuk meg, a Lusignan királyokét, a velencei kereskedőkét, az oszmán családokét és a brit gyarmatosítókét. A program során elsétálunk a Karaván szerájhoz, megtekintjük a város legszebb katedrálisát, a St. Sophia katedrálist, amely ma Észak-Ciprus legfontosabb mecsete. Lehetőségünk nyílik megtapasztalni egy helyi bazár hangulatát, majd átmegyünk Dél-Nicosiába a Ciprusi Görög Köztársaság fővárosába. A nap zárásaként lehetőségünk nyílik a bevásárló utcán beszerezni ajándékainkat.

Indulási napok: szerda

Ár: Famagusta-ból és Girne-ből 35 Euro/fő

 

Famagusta (Magosa)

Ebéddel.

Észak-Ciprus keleti partja mentén található a város, amely a középkori építészet legszebb példája. Megtekintjük Szent Barnabás kápolnáját, a mellette felépített kolostort és az ikonosztáz múzeumot. Innen nem messze fekszik Salamis romvárosa, ahol a romok között sétálva a Krisztus előtti idők egykor legjelentősebb ciprusi városának múltját idézzük fel. Ezt követően sétát teszünk Famagusta belvárosában, megtekintve Othello tornyát majd a francia gótika egyik legszebb emlékét, az egykori Szent Miklós katedrálist, mely ma mecsetként működik. Zárásként betekintünk Varosha, a híres szellemváros katonákkal őrzött 40 éve elhagyatott utcáira és a szellemváros tövében kb. 1,5 órás fürdőzésre nyílik lehetőségünk.

Indulási napok: szombat

Ár: Famagusta-ból 35 Euro/fő, Girne-ből 40 Euro/fő

 

Karpaz-félsziget

Ebéddel.

A Karpaz-félszigeten az érintetlen természet szépségeit csodálhatjuk meg, melynek kétharmad része természetvédelmi terület. A félszigeten változatos flóra és fauna kápráztatja el az odalátogatókat. Ez talán az édenkert egy darabja békés csendjével, mélykék öbleivel és végtelen hosszú homokos strandjaival. A Nemzeti Park bejáratánál a sziget vadszamarai fogadják a természetet kedvelő turistákat. A program során helyi olíva feldolgozó üzemet is meglátogatunk és lehetőségünk nyílik biotermékek vásárlására is. A félsziget legkeletibb csücskében megtekinthetjük Szent András apostol monostorát és felfrissíthetjük magunkat a szent forrás vizével. A nap végén kb. 1,5 órás fürdőzésre van lehetőségünk a kristálytiszta türkiz tenger vizében.

Indulási napok: csütörtök

Ár: Famagusta-ból és Girne-ből 50 Euro/fő

 

Hajókirándulás

Szeretnénk egy igazi lazítós napot eltölteni mindentől távol egy hajón, amit a Fölközi-tenger langyos hullámai ringatnak? Persze hogy szeretnénk! Az egy napos hajókirándulás a Girnei kikötőből indul. A csodás kis fahajók időjárástól függően vagy keletre az Acapulco Beach felé, vagy nyugatra az Escape Beach felé veszik útjukat. Útközben megállunk fürdőzni a partszakasz legszebb részén, élvezzük a kristálytiszta víz hullámait. Ahogy a vasmacska földet ér, már tálalják is az ebédünket. Grillezett csirke vagy hal, természetesen mezzével és friss salátával. Ebéd után pihenünk, napozunk, fürdünk - ki mit szeretne, azaz szabad program keretében tölthetjük el az időt a késő délutáni horgony-felvételig, amikor elindulunk vissza a kikötőbe.

A túrán nincs idegenvezetői szolgáltatás.

Indulási napok: kedd és csütörtök

Ár: Famagusta-ból 40 Euro/fő, Girne-ből 35 Euro/fő

 

Kyrenia

Ebéd nélkül.

Girne város külterületén megtekintjük Bellapais festői falut és a francia gótika remekét, az apátságot. Káprázatos panorámában lehet részünk St. Hilarion várából, amely 732 méter magasan emelkedik a tengerszint fölé. A vár olyan szép állapotban megmaradt, hogy Walt Disney-t is megihlette a Hófehérke című meséjéhez. Girne Ciprus egyik legrégebbi városa, amely már a neolit korban is lakott volt. Várát a VII. században építették, hogy megvédjék a kikötőt az arab támadásoktól, majd a velenceiek a XV. században megerősítették és bővítették a várható török hódítások ellen. A vár múzeumában szabad program keretében megtekinthetik a legrégebbi hajóroncsot, amit valaha is találtak.

Indulási napok: kedd

Ár: Famagusta-ból 30 Euro/fő, Girne-ből 25 Euro/fő

 

Larnaka, Lefkara kirándulás

Ezerarcú Ciprus!

Ebéd nélkül.

Tegyen szert átfogó képre a szigetről, pillantson be Ciprus déli részének mindennapjaiba is! A majd 2000 éve itt folyó aktív vallásos élettel Szent Lázár temploma és a- helyi muszlim lakosság legfontosabb zarándokhelye-a Hala Szultán Tekke meglátogatása révén ismerkedünk meg. Az álmos, időtlen görög vidék hangulatát Lefkara hegyi falutól kapjuk, mely nem csak autentikus építészetével bűvöl el; több mint 500 éve itt készítik a helyi asszonyok a “Lefkaritikat”, a szellemi es kulturális világörökség részeként védett lefkarai csipkét! Végül Larnakában merülhetünk el a mindig nyüzsgő, mediterrán tengerparti városi miliőben, ahol Szent Lázár ősi templomának meglátogatása után a szabadidő alatt lehetőség lesz strandolásra, vásárlásra.

Indulási napok: péntek

Ár: Famagusta-ból és Girne-ből 65 Euro/fő

 

Jeep Szafari

Indulás a szállodából: 08:30-09:30

Érkezés a szállodába: 16:00-17:00

Felejthetetlen kalandtúra es 3 óra a civilizáció nélkül, a páratlan panorámát nyújtó Beş Parmak hegység tetején. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánlott program. Egy lélegzetvételnyi pihenőt tartunk Korucam-ban, a libanoniak által alapított csodás kis faluban, majd ebédelünk Lapta történelmi városában. A bónusz pedig: fürdőzés Girne partjainál, ahol lemossuk magunkról az út porát. A fényképezőgépet semmiképp ne felejtsük a szállodában, örökítsük meg a hegység szépségét!

A túrán nincs idegenvezetői szolgáltatás.

Indulási napok: minden nap

Ár: csak Girne-ből 50 Euro/fő

 

 

A kirándulások létszámhoz kötöttek, kivéve a hajókirándulást. A programokra gyermek kedvezmény vehető igénybe (12 év alatt 50%, 0-2 év ingyenes). Az ebédet vagy vacsorát tartalmazó programoknál az italok minden esetben külön fizetendőek! További információért kérjük, forduljanak telepített idegenvezetőjükhöz, aki bármely kérdésben szívesen áll rendelkezésre.
Az árak tájékoztató jellegűek. A programváltozás jogát fenntartjuk.

 

Az utazás részletei

Gyerek(ek) életkora

Odaút: -
Indulás:
Érkezés:

Visszaút: -
Indulás:
Érkezés:

ÖSSZESEN:


Részletek

Foglalás