fakultatív-Róma

RÓMA - Egyéni városlátogatás
 
Városleírás
Róma Olaszország fővárosa, a hajdani Római Birodalom központja. Az ország legnagyobb és legnépesebb városa a maga 2,6 milliós lakosával. Területébe ékelve található a Vatikán, a római katolikus egyház központja, a pápa székhelye, a világ legkisebb független állama.
Története több mint két és fél ezer évet ölel fel, melyről látogatásunk során napokig „mesélnek” nekünk Róma nevezetességei. Az Örök város 2007-ben a világ 11. és az Európai Unióban a 3. leglátogatottabb város volt, mely máig a turisták legnépszerűbb olaszországi célpontja. Központját az UNESCO a Világörökség részének nyilvánította. Múzeumai és műemlékei, mint pl. a Vatikán múzeumai a világ 50 leglátogatottabb turisztikai célpontjai között vannak.
 
Az egyéni városlátogató utazási csomag tartalma
Az árak tartalmazzák: szállás, ellátás, Alitalia menetrendszerinti repülőjegy, repülőtéri illeték, kerozin pótdíj, poggyász és sztornó biztosítás
Az árak NEM tartalmazzák: transzfer, magyar képviselet
Fontos információk:
- módosítás nem lehetséges (név, dátum, desztináció stb.)
- a foglalás minimum 60% előleggel lehetséges, ami lemondás esetén nem jár vissza az utasnak
- a lemondás 60% kötbérrel 8. napig, 7-0. napig 100% kötbérrel lehetséges
- globális foglalási rendszer használata révén, mind a szállás, mind a repülőjegy árak bármikor változhatnak, így fenti ajánlataink visszavonásig és szabad helyek függvényében érvényesek!
- erre az utazási csomagra az Utazási Szerződés kiegészítése is érvényes!
 
Programajánlat
Római látogatás során, talán érdemes rögtön a leghíresebb emlékművel, a Colosseummal kezdeni, mivel ez az Örök város jelképe. A hely elsődlegesen a gladiátorharcok és más játékoknak adott otthont. A rendkívül ésszerűen megtervezett építmény becslések szerint 50-55 ezer ember befogadására volt alkalmas. Szinte ki sem lépünk a Colosseumból, máris elénk tárul a Victor Emmanuel emlékmű, melyet Olaszország első királyának állítottak. A Forum Romanum mellett található a Capitolium tér, melyről érdemes tudni, hogy Róma városa hét dombra épült, és a Capitolium ezen dombok közül a leghíresebb. A legenda szerint itt élt Jupiter, így az ókorban ez a domb a vallási élet központjaként szolgált. Ezt követően nézzük meg a híres Forum Romanum-ot, mely egy monumentális köztér, ami politikai és vallási gyülekezési helyszínként szolgált. Végül itt találjuk még a három Diadal ívet, melyek tökéletes formában megmaradtak, és amiből a legrégebbi Titus diadalíve. Mindezt látva elmondhatjuk, hogy nem sok helyen látni egyszerre ennyi csodás antik műemléket. A következőkben érdemes az irányt a Trevi-kút, a Spanyol-lépcső és a Piazza Navona csodás tere felé venni. Harmadik napunkat biztosan betölti Vatikán-város és a Vatikán, a svájci gárda őrizetével, a Szent Péter Térrel és a Szent Péter Bazilikával, a Vatikáni Múzeummal, benne a csodás tárlattal és végül a Sixtus-Kápolnával, a Pápa választások színhelyével, melynek híres összefüggő mennyezeti freskóit Michelangelónak köszönhetjük. Zárjuk utunkat, kifelé a Szent Péter térről, a szemben elhelyezkedő Angyalvárral. Amennyiben időnk engedi, metrózzunk el a tengerpartra, egy kis friss, sós levegőt szippantani.