fakultativ-berlin

BERLIN – egyéni városlátogatás
 
Városleírás
Berlin Németország fővárosa, egyben Németország egyik tartománya (szövetségi állama) és a Berlin/Brandenburg Régió centruma. 3,5 millió lakosával Németország legnépesebb és kiterjedésében is legnagyobb városa. Belvárosa könnyedén bejárható gyalogosan, de a jól szervezett tömegközlekedést is érdemes igénybe venni. Legendás éjszakai élete, kivételes vásárlási lehetőségei, színvonalas éttermei, pezsgő kulturális és zenei élete, valamint fordulatos történelme teszi egy vonzó, kozmopolita várossá Berlint. 175 múzeummal-, a városhatáron belül 180 kilométernyi járható vízi úttal-, valamint a világ egyik legnagyobb állatkertjével rendelkezik.
 
Az egyéni városlátogató utazási csomag tartalma
Az árak tartalmazzák: szállás, ellátás, fapados repülőjegy (Ryanair), repülőtéri illeték, kerozin pótdíj, sztornó biztosítás
Az árak NEM tartalmazzák: poggyász, transzfer, magyar képviselet
Fontos információk:
- módosítás nem lehetséges (név, dátum, desztináció stb.)
- a foglalás minimum 60% előleggel lehetséges, ami lemondás esetén nem jár vissza az utasnak
- a lemondás 60% kötbérrel 8. napig, 7-0. napig 100% kötbérrel lehetséges
- globális foglalási rendszer használata révén, mind a szállás, mind a repülőjegy árak bármikor változhatnak, így fenti ajánlataink visszavonásig és szabad helyek függvényében érvényesek!
- erre az utazási csomagra az Utazási Szerződés kiegészítése is érvényes!
 
Programajánlat
Érdemes ellátogatni a Brandenburgi kapuhoz, mely Berlin központjában helyezkedik el. Nem egyszerűen kapu, hanem egy ötnyílású, markáns dór formákkal kialakított kapuzat, melynek homlokzatát Eiréné, a görög békeistennő képmása díszíti. Mögötte vonult végig a berlini fal 1961-től, így gyakorlatilag a határt jelentette Kelet- és Nyugat-Berlin között és ezzel együtt a Varsói Szerződés országai és a NATO között.
A Reichstag eredetileg a Német Birodalom parlamentjének épült 1884-94 között. 1933-ban az épület leégett („Ég, mint a Reichstag”). A felújított épület jelenleg a Bundestag (a Német Parlament Alsóháza) üléseinek ad otthont.
Berlini látogatásunk során javasolt nevezetesség még a Berlini fal emlékmű, a Checkpoint Charlie (hajdani határátkelő pont a város keleti és nyugati része közt), a berlini tévétorony, a dóm, az Alexanderplatz, valamint számos múzeum (Bode-, Pergamon-, Régi-, Új Múzeum), illetve a városon kívül található parkok (Tempelhof, Gleisdreieck, Sanssouci-kastély).