fakultativ-amszterdam

 
AMSZTERDAM – egyéni városlátogatás
 
 
Városleírás
Amszterdam a Holland Királyság fővárosa, azonban nem a székvárosa, ugyanis a holland király, a parlament és a kormány székhelye Hágában található. A nagyvárosok összes pozitívumával rendelkezik: kultúra, történelem, szórakozás, jó közlekedési viszonyok. Ugyanakkor viszonylag kis, csendes város, kevés közúti forgalommal, mely nagy részben a csatornáknak köszönhető, illetve a helyiek kerékpárral való közlekedésének. Hollandia turisztikai térképére Amszterdam az 1950-es évektől írta be magát. Azóta évente nagyjából 1,5 millió külföldi turista látogat el ide, akiket 270 szálloda és nem kevesebb, mint 755 étterem vár.
 
Az egyéni városlátogató utazási csomag tartalma
Az árak tartalmazzák: szállás, adott ellátás, menetrend szerinti repülőjegy (KLM Airlines), poggyász, repülőtéri illeték, kerozin pótdíj, sztornó biztosítás
Az árak NEM tartalmazzák: transzfer, magyar képviselet
Fontos információk:
- módosítás nem lehetséges (név, dátum, desztináció stb.)
- a foglalás minimum 60% előleggel lehetséges, ami lemondás esetén nem jár vissza az utasnak
- a lemondás 60% kötbérrel 8. napig, 7-0. napig 100% kötbérrel lehetséges
- globális foglalási rendszer használata révén, mind a szállás, mind a repülőjegy árak bármikor változhatnak, így fenti ajánlataink visszavonásig és szabad helyek függvényében érvényesek!
- erre az utazási csomagra az Utazási Szerződés kiegészítése is érvényes!
 
Programajánlat
Látnivalói közül mindenképpen érdemes felkeresni a város főterét (Dam), ahol a Királyi Palota is található. Az észak Velencéjeként is emlegetett Amszterdam meglátogatása nem lehet teljes egy kis hajókázás nélkül: a város csatornáit kb. fél órás hajótúrákon fedezhetjük fel nappal, vagy akár este. Számos múzeuma közül érdemes meglátogatni a Rijksmuseum-ot, Van Gogh múzeumot és a Stedelijk Museum-ot. Nagy érdeklődésre tesz szert azonban a Szexmúzeum és a Hasis és Marihuána múzeum is. Sötétedés után a turisták többségét rengeteg peepshow-val, szexshoppal, coffeeshop-pal és bárral vonzza a Piros Lámpás Negyed. További érdekességei a Leidse tér, a Rembrandt tér, a Vondelpark, a Rembrandt Ház, a virágpiacok, valamint a kis mennyiségű marihuánát legálisan árusító coffeeshopok.