Meriem Hotel

Marokkó / Marrákes / Marrákes

Elhelyezkedés

MARRAKESH – egyéni városlátogatás
 
Városleírás
Marrakesh Marokkó délnyugati részén, az Atlasz-hegység lábánál fekvő város, az ország negyedik legnagyobb városa, és egyben Marokkó turisztikai központja. A lakosság többsége berber származású. A város nevéből ered Marokkó, az ország elnevezése is. A Marrakesht az arabok Al Hamra, azaz „vörös város” néven is ismerik. Az úgynevezett királyi városok egyike, Fez, Rabat és Meknesz mellett. Saját nemzetközi repülőtere van, a Menara International Airport.
 
Az egyéni városlátogató utazási csomag tartalma
Az árak tartalmazzák: szállás, ellátás, fapados repülőjegy, repülőtéri illeték, kerozin pótdíj, sztornó biztosítás, kézipoggyász:
  • Ingyenesen 2 db kézipoggyász vihető: 1 db 55x40x20 cm és 1 db 35x20x20 cm. Amennyiben nem vásárol az utas „Elsőbbségi beszállást”, akkor a nagyobb bőrönd mindenképpen a rakodótérben lesz elhelyezve, ingyenesen.
  • Ha megvásárolja az utas „Elsőbbségi beszállást” (3.500 Ft/fő/retúr a felára), akkor a kis- és nagyméretű kézipoggyászt is felviheti az utastérbe, kivéve, ha műveleti okokból a nagy méretű kézipoggyászt a rakodótérben kell elhelyeznie a Légitársaságnak.

Aktualizálták a Ryanair-járatok Kézipoggyászra vonatkozó irányelvét. November 1-től kizárólag az Elsőbbség és 2 kézipoggyász szolgáltatást megvásárló ügyfelek vihetnek fel magukkal 2 darab poggyászt a fedélzetre. Elsőbbség és 2 kézipoggyász szolgáltatással nem rendelkező utasaink csak 1 kisméretű poggyászt (40 x 20 x 25 cm) vihetnek fel a fedélzetre. A max. 10 kg-os 2. poggyász leadható a repülőtér utasfelvételi pultjánál €8 összegű díjért. A november 1. előtt induló járatokra a régi kézipoggyászra vonatkozó irányelv érvényes, és az Elsőbbség és 2 kézipoggyásszal nem rendelkező utasok díjmentesen magukkal hozhatnak egy 10 kg-os második poggyászt a beszállókapuhoz.

Az árak NEM tartalmazzák: poggyász, transzfer, magyar képviselet
Fontos információk:
- módosítás nem lehetséges (név, dátum, desztináció stb.)
- a foglalás minimum 60% előleggel lehetséges, ami lemondás esetén nem jár vissza az utasnak
- a lemondás 60% kötbérrel 8. napig, 7-0. napig 100% kötbérrel lehetséges
- globális foglalási rendszer használata révén, mind a szállás, mind a repülőjegy árak bármikor változhatnak, így fenti ajánlataink visszavonásig és szabad helyek függvényében érvényesek!
- erre az utazási csomagra az Utazási Szerződés kiegészítése is érvényes!
 
Programajánlat
Marrakesben található Marokkó és egyben egész Afrika legnagyobb forgalmú hagyományos piaca, a Dzsema el Fna. Itt napközben akrobaták, táncosok, kígyóbűvölők, mesemondók és kuruzslók bűvölik el a turistákat, estére pedig a tér egy hatalmas szabadtéri étteremmé változik.
A város top látnivalói közé tartozik a Palais Dar Si Said szépművészeti múzeum, a Koutoubia és a Koubba Ba’adiyn mecset is. A Ben Youssef Madrassa évszázadokon át az észak-afrikai térség egyik legjelentősebb iszlám teológiai főiskolája volt. Az El Badi palota Ahmad al-Mansur király dicsőségére épült 1578-ban, 360 szobával, olasz márvánnyal, szudáni arannyal, és egy földalatti börtönnel.
A Majorelle botanikus kert Marokkó világhíres botanikus kertje. Egy amatőr francia művész, Jacques Majorelle hozta létre 1924-ben, későbbi tulajdonosai közül Pierre Bergé és Yves Saint-Laurent a leghíresebb. A Hammam el Basha azon nyilvános gőzfürdők egyike, amely a legnagyobbak és a leglátogatottabbak közé tartozik – csupán 10 perc sétára fekszik a Főtértől, a Djemaa el Fna-tól.  
 

Az utazás részletei

Gyerek(ek) életkora

Odaút: -
Indulás:
Érkezés:

Visszaút: -
Indulás:
Érkezés:

ÖSSZESEN:


Részletek

Foglalás