Agdal

Marokkó / Marrákes / Marrákes

Elhelyezkedés

MARRAKESH – egyéni városlátogatás
 
Városleírás
Marrakesh Marokkó délnyugati részén, az Atlasz-hegység lábánál fekvő város, az ország negyedik legnagyobb városa, és egyben Marokkó turisztikai központja. A lakosság többsége berber származású. A város nevéből ered Marokkó, az ország elnevezése is. A Marrakesht az arabok Al Hamra, azaz „vörös város” néven is ismerik. Az úgynevezett királyi városok egyike, Fez, Rabat és Meknesz mellett. Saját nemzetközi repülőtere van, a Menara International Airport.
 
Az egyéni városlátogató utazási csomag tartalma
Az árak tartalmazzák: szállás, ellátás, fapados repülőjegy, repülőtéri illeték, kerozin pótdíj, sztornó biztosítás, kézipoggyász:
  • Ingyenesen 2 db kézipoggyász vihető: 1 db 55x40x20 cm és 1 db 35x20x20 cm. Amennyiben nem vásárol az utas „Elsőbbségi beszállást”, akkor a nagyobb bőrönd mindenképpen a rakodótérben lesz elhelyezve, ingyenesen.
  • Ha megvásárolja az utas „Elsőbbségi beszállást” (3.500 Ft/fő/retúr a felára), akkor a kis- és nagyméretű kézipoggyászt is felviheti az utastérbe, kivéve, ha műveleti okokból a nagy méretű kézipoggyászt a rakodótérben kell elhelyeznie a Légitársaságnak.

Aktualizálták a Ryanair-járatok Kézipoggyászra vonatkozó irányelvét. November 1-től kizárólag az Elsőbbség és 2 kézipoggyász szolgáltatást megvásárló ügyfelek vihetnek fel magukkal 2 darab poggyászt a fedélzetre. Elsőbbség és 2 kézipoggyász szolgáltatással nem rendelkező utasaink csak 1 kisméretű poggyászt (40 x 20 x 25 cm) vihetnek fel a fedélzetre. A max. 10 kg-os 2. poggyász leadható a repülőtér utasfelvételi pultjánál €8 összegű díjért. A november 1. előtt induló járatokra a régi kézipoggyászra vonatkozó irányelv érvényes, és az Elsőbbség és 2 kézipoggyásszal nem rendelkező utasok díjmentesen magukkal hozhatnak egy 10 kg-os második poggyászt a beszállókapuhoz.

Az árak NEM tartalmazzák: poggyász, transzfer, magyar képviselet
Fontos információk:
- módosítás nem lehetséges (név, dátum, desztináció stb.)
- a foglalás minimum 60% előleggel lehetséges, ami lemondás esetén nem jár vissza az utasnak
- a lemondás 60% kötbérrel 8. napig, 7-0. napig 100% kötbérrel lehetséges
- globális foglalási rendszer használata révén, mind a szállás, mind a repülőjegy árak bármikor változhatnak, így fenti ajánlataink visszavonásig és szabad helyek függvényében érvényesek!
- erre az utazási csomagra az Utazási Szerződés kiegészítése is érvényes!
 
Programajánlat

A Jemaa el-Fnaa téren található Marokkó és egész Afrika legnagyobb szabadtéri piaca. Az arab bazár apró üzlethelyiségekkel, műhelyekkel, szegélyezett szűk sikátorok áttekinthetetlen labirintusa. Ez az a tér, ami sosem alszik, itt a nap minden pontjában történik valami. Nappal az árusok zajától hangos a tér, de olykor kígyóbűvölők is feltűnnek. Ahogy hanyatlik a nap, úgy változik a tér arculata is. Estére a tér hangulata teljesen megváltozik, az árusokat felváltják a legkülönlegesebb ételeket kínáló mozgóbüfék.

Marrakech jelképe, a Koutoubia mecset több mint 70 méter magas minaretje. Az egyházi építmény a XIII. századtól színesíti Marrakech városát. A négyszögletes, tégladíszítésű torony mintául szolgált az ország többi minaretje számára, melyet szinte minden sugárút végén megtalálhatunk.

A XIX. században épült Bahia palota a király nagyvezérének palotájaként szolgált. Ez a rang az európai viszonylatban miniszterelnököt jelent, az épület is ennek megfelelően lett tervezve. A palota mesés kertjét banánfák, ciprusfélék és különböző virágzó bokrok színesítik. Az épületen spanyol, mór és francia elemek is felfedezhetők. Mint a legtöbb arab palota, ez sem összpontosul egyetlen központi tér köré, hanem különálló termek folyosókkal összekötött együttese, melyeket belső udvarok választanak el egymástól. Az udvarokban szökőkutak, citrusfélék és színes virágú bokrok díszelegnek.

A francia negyed déli részén található Menera kert egy hatalmas mesterséges tó köré épített park. A kertben szerdától szombatik minden este showműsor, fény- és hangjáték kápráztatja el az oda látogató turistákat.

Ha megelégeljük a nyüzsgő tömeget, beülhetünk egy csodás kávézóba vagy teázóba, melyek nagy számban megtalálhatók a főtér körül. Ezen kávézókból nagyszerű kilátás nyílik a naplementére. A Chez Ali nevű gigantikus szórakozóhelyet és Ali nevű gazdag vállalkozó álmodta meg és valósította meg. A Disneylandre emlékeztető építményben összegyűjtötték az arab építészet valamely jellegzetességét: felépítették a díszletszerű palotákat és felállították a hatalmas tömegeket befogadó sátrakat. A vendégeket mentateával fogadják, melyet alacsony asztalok mellett, kényelmes párnákon fogyaszthatnak el, amíg várják a sokfogásos vacsorájukat. A tökéletes hangulatot Dél-Marokkó hegyvidékeinek zenészei biztosítják. A vacsora után különféle showműsorok, látványos harci játékok és zenés műsorok kápráztatják el a vendégeket.

El Badi Palotájából ma már csak romok fellelhetők, de egykor ez egy díszes palota volt, amelyet portugál váltságdíjból építettek a Három Királyok csatáját követően a XVI. században. A 25 éven át tartó építkezés alatt kizárólag a legpazarabb és legdrágább anyagokat használták fel. A palotának 360 szobája és számos kerti pavilonja van. Egy későbbi szultán kifosztotta a hajdan pompás épületet, minden értéket a saját palotájába vitetett. Ennek eredményeképpen ma csak a palota romjai lelhetők fel.

A Jardin Majorelle egy igazi oázis a város szívében. Az 1900-as évek elején készült csodálatos kertet nem lehet eltéveszteni, hiszen az oázis központjában egy különleges kék épület található. 1980-ban Yves Saint-Laurent és üzlettársa vásárolta meg. 2008-ban, amikor Yves Saint-Laurent elhunyt, hamvait a kertben szórták szét.

Gyönyörű a város új, de hagyományos stílusú színháza, melyben gyakran lépnek fel francia színészek.

 

Az utazás részletei

Gyerek(ek) életkora

Odaút: -
Indulás:
Érkezés:

Visszaút: -
Indulás:
Érkezés:

ÖSSZESEN:


Részletek

Foglalás