Riad Bahia

Marokkó / Marrákes / Marrákes

Elhelyezkedés

MARRAKESH – egyéni városlátogatás
 
Városleírás
Marrakesh Marokkó délnyugati részén, az Atlasz-hegység lábánál fekvő város, az ország negyedik legnagyobb városa, és egyben Marokkó turisztikai központja. A lakosság többsége berber származású. A város nevéből ered Marokkó, az ország elnevezése is. A Marrakesht az arabok Al Hamra, azaz „vörös város” néven is ismerik. Az úgynevezett királyi városok egyike, Fez, Rabat és Meknesz mellett. Saját nemzetközi repülőtere van, a Menara International Airport.
 
Az egyéni városlátogató utazási csomag tartalma
Az árak tartalmazzák: szállás, ellátás, fapados repülőjegy, repülőtéri illeték, kerozin pótdíj, sztornó biztosítás
Az árak NEM tartalmazzák: poggyász, transzfer, magyar képviselet
Fontos információk:
- módosítás nem lehetséges (név, dátum, desztináció stb.)
- a foglalás minimum 60% előleggel lehetséges, ami lemondás esetén nem jár vissza az utasnak
- a lemondás 60% kötbérrel 8. napig, 7-0. napig 100% kötbérrel lehetséges
- globális foglalási rendszer használata révén, mind a szállás, mind a repülőjegy árak bármikor változhatnak, így fenti ajánlataink visszavonásig és szabad helyek függvényében érvényesek!
- erre az utazási csomagra az Utazási Szerződés kiegészítése is érvényes!
 
Programajánlat
Marrakesben található Marokkó és egyben egész Afrika legnagyobb forgalmú hagyományos piaca, a Dzsema el Fna. Itt napközben akrobaták, táncosok, kígyóbűvölők, mesemondók és kuruzslók bűvölik el a turistákat, estére pedig a tér egy hatalmas szabadtéri étteremmé változik.
A város top látnivalói közé tartozik a Palais Dar Si Said szépművészeti múzeum, a Koutoubia és a Koubba Ba’adiyn mecset is. A Ben Youssef Madrassa évszázadokon át az észak-afrikai térség egyik legjelentősebb iszlám teológiai főiskolája volt. Az El Badi palota Ahmad al-Mansur király dicsőségére épült 1578-ban, 360 szobával, olasz márvánnyal, szudáni arannyal, és egy földalatti börtönnel.
A Majorelle botanikus kert Marokkó világhíres botanikus kertje. Egy amatőr francia művész, Jacques Majorelle hozta létre 1924-ben, későbbi tulajdonosai közül Pierre Bergé és Yves Saint-Laurent a leghíresebb. A Hammam el Basha azon nyilvános gőzfürdők egyike, amely a legnagyobbak és a leglátogatottabbak közé tartozik – csupán 10 perc sétára fekszik a Főtértől, a Djemaa el Fna-tól.  
 

Az utazás részletei

Gyerek(ek) életkora

Odaút: -
Indulás:
Érkezés:

Visszaút: -
Indulás:
Érkezés:

ÖSSZESEN:


Részletek

Foglalás