fakultativ-isztambul

ISZTAMBUL – egyéni városlátogatás
 
Városleírás
A város a Boszporusz és a Márvány-tenger két oldalán terül el, s területileg ugyan csak kisebb része van Európában, mégis európai városnak tartják. Különleges fekvése, rómaikori,  bizánci és oszmán építészeti emlékei, valamint a múzeumaiban és palotáiban fellelhető művészi alkotások révén a turisták kedvelt úticéljává lett. Ankarát megelőzve ma is Isztambul Törökország kereskedelmi fővárosa. Ennek a hatalmas kiterjedésű városnak - melynek becslések szerint 14 millió lakosa van - teljesen egyedi arculatát leginkább a Galata-torony körerkélyéről mérhetjük fel. Délen a régi Isztambul háztetői ragyognak, ahol császárok és szultánok hagyták maguk után palotáikat, mecseteiket és minaretjeiket. Az utókor I. Ahmed szultánnak köszönheti az egyik legismertebb építészeti alkotást, az 1616-ban emelt Kék mecsetet.
 
Az egyéni városlátogató utazási csomag tartalma
Az árak tartalmazzák: szállás, adott ellátás, menetrend szerinti repülőjegy (Turkish Airlines), poggyász, repülőtéri illeték, kerozin pótdíj, sztornó biztosítás
Az árak NEM tartalmazzák: transzfer, magyar képviselet
Fontos információk:
- módosítás nem lehetséges (név, dátum, desztináció stb.)
- a foglalás minimum 60% előleggel lehetséges, ami lemondás esetén nem jár vissza az utasnak
- a lemondás 60% kötbérrel 8. napig, 7-0. napig 100% kötbérrel lehetséges
- globális foglalási rendszer használata révén, mind a szállás, mind a repülőjegy árak bármikor változhatnak, így fenti ajánlataink visszavonásig és szabad helyek függvényében érvényesek!
- erre az utazási csomagra az Utazási Szerződés kiegészítése is érvényes!
 
Programajánlat
Isztambulban ajánlott, és kihagyhatatlan programok: Az óvárosban található az Hagia Sophia templom, amely a XVII. században épült. Ahmed szultán által épített Kék mecset, valamint az 1468-ban épült Topkapi Palota, mely több száz évig az Oszmán birodalom adminisztratív központja volt. A közelben elhelyezkedő fedett Bazárban vásárlási lehetőség. Hajókázás Európa és Ázsia között,  indulás ajánlott az Aranyszarv öbölből menetrend szerint közlekedő hajóval. A Boszporusz öbölben a hajóról a Boszporusz híd, a Dolmabahce Palota, a Beylerbeyi Palota, számos márvány palota, valamint az ottomán építészeti stílusban épült, fából készült villa megtekintése ajánlott.